Dr. Michael Laitman

Az önzőség korrekciója nincs tiltva

Kérdés:

Még mindig nem értem, hogy a zsidók miért rejtették el a kabbalát mind a mai napig?

Válaszom:

Megértem kérdését, ha a kabbala valóban csak az emberek korrigálására szolgál, és semmilyen módon nem manipulálja a világot, akkor miért volt elrejtve 5769 évig, azóta, hogy Ádám azt felfedezte? Van-e valami tiltás az önzőség korrigálásra vonatkozóan?

Az igazság az, hogy az emberiség történelme folyamán, csak egy időszak volt, amikor a kabbala nyitva állt az emberek számára. Ez az ősi Babilon idejében történt, amikor a világ egy “kis falu” volt, ahol mindenki mindenki másra hatással volt. Amikor a társadalom ebben az állapotban létezik, egyetlen rendszert alkotva, az szükségessé teszi, hogy az emberek a”szeresd felebarátodat, mint saját magadat” alaptörvényt kövessék. Pontosan ez az, amit az akkori babilóniai pap, Ábrahám javasolt honfitársainak.

Azonban csak nagyon kevés ember hallgatott rá, azok, akikben a “szívben levő pont” felébredt. Ezek az emberek követték őt, és céluknak megfelelően lettek elnevezve: Izrael ami a következő szavakból tevődik össze: egyenesen (isra-héberül), és Teremtő (El-héberül). A többiek úgy döntöttek, hogy nem csatlakoznak, nem akarták önzőségüket korrigálni és a szeretet és adakozás tulajdonságait megszerezni, hanem inkább az egymástól való elkülönülést választották. Így eltörölték az egyetlen összefüggő rendszer állapotát, avagy a “kis falut” a társadalomból, és világszerte szétszéledtek.

Eközben Ábrahám csoportja fejlődött, növekedett egész addig, amíg 2ooo éve hatalmas egoizmus jelent meg benne. Ekkor történt, hogy a csoport, Izrael (a zsidók) lezuhantak a “szeresd felebarátodat, mint saját magad” szintjéről, a megalapozatlan gyűlölet szintjére egymás iránt. Ennek következtében elvesztették az egyetlen, összefüggő rendszer érzékelését, ezzel kölcsönös szeretetük, és a Teremtő is eltűnt, a Teremtő “elrejtette Magát”.

Ma ismét elérte a világ az egyetlen összefüggő rendszer állapotát, a “kis falut”, csakúgy, mint az ősi Babilon idejében. Ebben az állapotban, amikor minden ember teljesen összefügg, ahhoz, hogy létezzünk (túlélésünk érdekében) meg kell értsük azt: “minden ember mindenki másért felelős”. És ezt csak a kölcsönös szeretet állapotában vagyunk képesek megérteni. Hogyan vagyunk képesek ezt az állapotot elérni, és túlélni? Ez az amit a kabbala tudománya elmagyaráz nekünk. És ez az oka annak, hogy a kabbala megnyílt a mi generációnknak, mivel most van szükségünk rá.

Ez azért van, mert felfedeztük azt a globális, szisztematikus önzőséget, melyet korrigálnunk kell az egyéni önzőség mellett. Ameddig ez a globális önzőség nem jelent meg, a kabbala tudománya – mely annak korrigálására szolgál – ugyancsak rejtve volt. De ma mindenki számára megnyílt, mivel mindenkinek meg kell változtatnia hozzáállását a többiekhez! Ez a Természet törvénye. Mivel a globális önzőség felfedte magát, nincs tiltás annak korrigálására, a kabbala tanulására. Szóval csak induljunk neki, és tanuljuk meg, hogyan kell élnünk ebben az új világban!

(A fenti fényképen a Bábel tornyát mutató kép előtt állok. Éreznünk kell, hogy mindez hozzánk tartozik!)

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,125 seconds.