Dr. Michael Laitman

A pénzügyi válság a javunkra szolgál

A globalizáció az emberek közötti kapcsolat törvényeinek felfedezése. Azonban ahelyett, hogy mindez hasznos legyen, egyelőre gondokat okoz társadalmunkban, mivel minden személy arra vágyik, hogy ezt az összefüggő globális rendszert, ahol az emberek egy élőlénnyé kapcsolódnak össze, a saját érdekében használja ki ahelyett, hogy a rendszert úgy használja, ahogy azt kellene: mindenki közösen mindenki jólétének érdekében.

Ma mindannyian össze vagyunk kapcsolódva, mint egy test különböző szervei, és a közösség élete mindenkitől függ. Ilyen körülmények között értelmetlen önzően őszintének lenni – egy globális kormány, világbank, vagy egy közös irányító létrehozásával. Ez nem fog minket abban segíteni, hogy ne álljunk szemben a Természettel, és annak az univerzális kapcsolatra vonatkozó törvényeivel. Ehelyett meg kell változtassuk kapcsolatainkat gazdaságiról integrálisra, arra alapozva, hogy a mások érdeke legalább annyira fontos, mint a sajátunk. Még a legőszintébb kapcsolat is, amely arra épül, hogy: “ami az enyém az az enyém, ami a tiéd az a tiéd” akár erőszakmentes politikával is csak további válságokhoz vezet, amíg megértjük mit kell tennünk.

A kabbala azt javasolja, hogy úgy tekintsünk az emberiségre, mint egyetlen élőlényre, és megtanuljuk, hogyan kell viselkednünk ebben az új rendszerben. Még ha nem is változtatunk meg semmit kapcsolatainkkal kapcsolatban az elején, csak egyszerűen tanulmányozva a kommunikáció és elosztás törvényeit az egyetlen rendszerben, máris megszüntetjük a Természettel való szembenállásunkat, és azonnal érezni fogjuk szenvedésünk csökkenését.

A legpraktikusabb megoldás a válságra, annak alapvető okát tanulmányozni. Más szóval, hogy megtanuljuk, hogyan éljünk az integrális társadalomban, ahol minden egyén jóléte az összes többi egyénen múlik. Legfőképpen meg kell tanítsuk ezeket a törvényeket gyermekeinknek.

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,628 seconds.