Dr. Michael Laitman

Miért vagyok itt?

miért vagyok itt

Baal HaSulam a következő szavakkal kezdi “Bevezetés a Tíz Szfíra Tanulmányozásához” című alapvető kabbalisztikus írását:

1. Írásom kezdetén nagy szükségét érzem, hogy leromboljak egy vasfalat, mely mindeddig elválasztott minket a kabbalától…

2. Valóban, ha szívünk mélyén elhatározzuk, hogy megpróbálunk választ találni egy általános, közismert kérdésre, biztos vagyok abban, hogy minden, a kabbala tanulásával kapcsolatos kérdés és kétség eltűnik a horizontról. Ezt a szüntelenül felbukkanó kérdést az egész világ felteszi, nevezetesen: “Mi az életem értelme?” Életünk hosszú évei csak keserűséget, számtalan kínt és fájdalmat okoznak, melyektől szenvedünk. Ki lenne az, aki élvezi ezeket?

Valóban igaz, hogy történészek egyre jobban belefáradtak ennek a kérdésnek a fontolgatásába, különösen a mi generációnkban. Még olyan sem nagyon akad, aki csak foglalkozna is ezzel. Ennek ellenére a kérdés továbbra is érvényes, keserűbben, és erőteljesebben, mint valaha. Néha váratlanul szembesülünk vele, nyugtalanítva elménket és porig alázva minket, mielőtt a jól bevált trükköt bevetjük, és tovább sodródunk mindennapi életünk hullámain, mint azelőtt…

Annak érdekében, hogy felfedjük a választ erre a kérdésre, most végre a Kabbala feltárult! A kérdés megválaszolásával válunk emberré, ameddig azonban ez továbbra is csak misztikum marad, még nem értünk fel erre a szintre!

forrás: Why Am I Here?

ford: KN

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,125 seconds.