Dr. Michael Laitman

Szenvedésünk oka, és az alternatív útvonal

Nagyon sok kérdést kaptam a szenvedésünk okairól, és a jelenlegi válságról. Itt van válaszom:

A kabbala azt állítja, hogy mindennek ami történik egyetlen oka van: az ember képtelensége, hogy a Természet harmóniájának törvényeit kövesse, más szóval ama képtelensége, hogy a Teremtővel való azonosság törvényeit kövesse. Pontosan ez a kudarc, hogy az egyensúlyt a legmagasabb, “emberi” szinten kövessük, hogy egymás közti kapcsolatainkban a “szeresd felebarátodat, mint saját magad” elve alapján éljünk, vezet el alacsonyabb szinteken is az egyensúly megbomlásához. Ennek következtében az állatvilág és növényvilág kihalóban van, és a kövezeti szinten levő egyensúlyok is megbomlóban vannak. Mindez az önző gondolatok, vágyak és tettek következménye.

Az nem véletlen, hogy a vezető pénzügyi befektetők helyesen jelölték meg a pénzügyi válság okát: hogy ez a válság a morális értékek válsága, ahol a pénzéhség felelőtlen felhalmozások lavinájához vezetett. De mint azt láthatjuk, a szenvedés megtanítja az embereket, még a pénzügyi befektetőket is, hogy meglássák balszerencséjük igazi okait. Így a nagy szenvedés (egészen az éhségig, kihalás veszélyéig menőleg) arra késztet majd minket, hogy felülbíráljuk önző hozzáállásunkat az emberiséggel, és a világgal szemben.

A kabbala képes egy olyan utat nyújtani, ahol ezeket a változtatásokat önkéntesen és kellemesen tehetjük meg, mielőtt a válságok legyűrnek minket. Ellenkező esetben azok csak növekedni fognak, mint a bibliai egyiptomi csapások.

Nehéz azt megérteni, hogy önzőségünk hogyan befolyásolhat természeti katasztrófákat, és a globális felmelegedést. De ebben az esetben is a szenvedés segít majd annak felfedezésében, hogy igazából mi is történik. A világszerte tapasztalt viharok egyre erősödnek majd, és Grönland olvadó jégtömbjei tornádókat okoznak majd. Amikor mindez megtörténik, hirtelen világossá válik majd, hogy mindezen jelenségek igazi oka önzőségük, és az alaptalan gyűlöletünk egymás iránt. E módon a természet megtanít majd minket, hogy “emberré” váljunk, hogy megtartsuk a formák azonosságának törvényét, és elérjük az egyensúlyt!

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,630 seconds.