Dr. Michael Laitman

Baal Haszulam elmagyarázza a világban tapasztalható szenvedés és válságok okait

Baal Haszulam, “Bevezetés a Zohár Könyvéhez”, 19-es pont:

Amikor minden egyes ember beleegyezik abba, hogy megszünteti az önmaga számára történő megszerzés önző vágyát, és nem lesz más vágya mint a másiknak adakozni, a világ minden gondja és szenvedése megszűnik majd. És egy egészséges, teljes és biztonságos élet biztos reményében élhetünk majd, mivel mindegyikünk számára egy egész világ áll majd rendelkezésre, hogy minden szükségletünket kielégítse.

Azonban amikor mindenki csak a saját maga számára való megszerzés vágyával rendelkezik, ebből erednek a fájdalmak, háborúk és mészárlások, melyekből nincs menekvés. Mindezek mindenfajta betegségekkel, és sebekkel gyengítik testeinket.

Baal Haszulam, “A Vallás Lényege és Célja”:

A gonosz nem más, mint az önimádat, melyet egoizmusnak hívunk, és ami pontosan ellentétes a Teremtővel, akiben nyoma sincsen az Önmaga iránti megszerzés vágyának, hanem csak az adakozásnak.

Baal Haszulam, “Béke a Világban”:

A világ népességének megegyező tulajdonsága az, hogy mindegyikünk készen áll arra, hogy a másikat minden lehetséges eszközzel kihasználja, meggyötörje a saját javára, nem törődve azzal, hogy saját gyarapodását a barátja kárán keresztül éri el. És nem számít, hogy mindegyikünk milyen mentséget talál ki maga számára cselekedetei magyarázatára.

Baal Haszulam, “Az Istenség Felfedése (A Tóra adása)”:

Az egy természetes törvény minden ember számára, hogy mindent ami testén kívül található, valótlannak és nem létezőnek tekint. És minden lépés, melyet abban az irányban tesz, hogy embertársát szeresse, nem tekinthető a “felebarát iránti szeretetnek”, mivel azt a végső cél alapján bíráljuk el, amely a saját érdekében végzett tett. Nincs benne az ember alaptermészetében, hogy akármit is szeretet alapján tegyen felebarátjáért, anélkül, hogy nem várna valami jutalmat érte, és ebből kifolyólag ilyen fajta tett egyszerűen elképzelhetetlen.

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.