Dr. Michael Laitman

Baal Haszulam: Az egyén tettei megegyeznek az egész tetteivel

Baal Haszulam, “Bevezetés a Zohár Könyvéhez” 68-as pont:

Ne csodálkozzunk, hogy egyetlen személy tettei zuhanást, vagy emelkedést képesek okozni az egész világnak. Mivel az egy megváltoztathatatlan törvény, hogy “a többségi és az egyéni egyenlő”. És mindaz ami a többségben történik, megtörténik az egyéniben is. És ez igaz az ellenkező irányban is, mindaz ami az egyéniben történik, megtörténik a többségben is, mivel az általános nem jöhet létre, csak amikor az egyéni felfedeződik, az egyéni részek mértéke és minősége alapján. Így minden egyes személy tettei képesek a világot felemelni vagy ledönteni.

Baal Haszulam, “Béke a Világban”:

A társadalom minden egyes személye olyan, mint egy kerék, mely ugyanannak a gépezetnek sok másik kerekéhez van kapcsolva. És ennek az egyetlen keréknek nincs önmagában mozgásszabadsága, hanem mozgását a többi kerék mozgásiránya határozza meg, a gépezet általános céljának érdekében. És amennyiben egy kerék lerobban, akkor ezt a sérülést nem az egyetlen kerék szempontjából vizsgáljuk, hanem a teljes gépezet irányában tett szerepe és szolgáltatása szempontjából.

Baal Haszulam, “Béke a Világban”:

A közösségben csak azt találjuk, ami az egyéni részeiben található. És a közösség nyeresége, minden egyes egyén nyeresége is. Aki a közösséget megbántja, az saját magát is bántja, és aki hasznot hajt a közösségnek, saját maga is részt kap a haszonból, mivel részese az egésznek. És az egész nem ér többet, mint egyéni részeinek összessége.

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,111 seconds.