Dr. Michael Laitman

Lehet, hogy Amerikában szocializmus alakul ki?

 Híradás:

“A “szocializmus” szó nem vált már ki megvetést az Egyesült Államokban”. A Wall Street-i válság, a nyugdíjalapok és megtakarítások elvesztése, az ingatlanpiac összeroppanása és munkanélküliség előhozta a gazdasági túlélés kérdését. A válság a kormánybeavatkozás növekedését és a pénzügyi szektorban tapasztalható liberális módszerek elvetését váltotta ki. A “szocializmus” szó, mely nemrég még teljesen megrémisztette az amerikaiakat, nem tűnik olyan ijesztőnek manapság. Mi is olyan rossz a szocializmussal kapcsolatban egyébként is? Hagyjuk csak, hogy a kormány a lakosság érdekeit védje, a milliárdosok érdekei helyett.

Kommentárom:

Jelenleg a szocializmus iránti vágyakozás még önző és egoisztikus, de nem is lehet másképpen. Az emberek lassanként megértik, hogy a globalizmus az új valóság, melyben élnünk kell, hogy a világ egy kis faluvá vált, és mindannyian egy nagy család tagjai vagyunk. Az emberek már beszélnek erről, de nem értik még mindezt teljesen. Nem fogadtuk ezt el, mint tényt, egy jelenséget, mely hirtelen megjelent világunkban, viszont olyan jelenséget, amely elől nem menekülhetünk el, és ami arra kényszerít minket, hogy teljesen megváltoztassuk életünket.

Ez ahhoz hasonló, ahogy az életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt rab érez: lassan megérti, hogy élete mennyire megváltozott, és hogy ez a változás mennyiben megköveteli, hogy más fajta hozzáállással és viselkedéssel kell élnie. Így amikor az emberek érzik a globalizációt, a globális összekötöttséget és egymásra utaltságot, természetes, hogy a szocializmust, mint felsőrendű és kívánatos jelenségként látják.

Azonban meg kell, hogy változtassuk elképzelésünket arról, hogy pontosan mit is jelent a szocializmus. Amikor majd úgy érezzük, hogy az egész világ egy nagy család, fel fogjuk fedezni a Felső Fényt, a harmónia, gyönyörűség és örök élet érzését. De mielőtt ez megtörténhet, az embereknek át kell menniük az önzőség elvetésének útján. És ahhoz, hogy ezt igazából kívánjuk, fel kell fogjuk, hogy az önzőség gonosz. Ez a következőképpen történhet meg:

1. Az aktuális, az önzőség által kiváltott szenvedés útján (más szóval a “Tíz Egyiptomi Csapás” alapján, ahol az első csapás a pénzügyi válság képében már meg is kezdődött napjainkban), vagy

2. A kabbala tudományának elfogadásával és annak tanulmányozásával.

Bármely módon is az emberiségnek tudatosan el kell jutnia annak megértéséhez, hogy “mindenki egy család tagja”, ahol mindenki minden család tagjával törődik. Ennél többet erről a témáról “A Szabadság” és “A Nemzet” cikkekben olvashatunk.

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,128 seconds.