Dr. Michael Laitman

A válság végéig bekövetkező stádiumok a közgazdászok és kabbalisták által elmagyarázva

 Kérdés:

Milyen stádiumokon kell keresztül mennünk a válság befejezéséig?

Válaszom:

1. A közgazdászok és termelők úgy tűnik azt gondolják, hogy szükségünk van a válságra ahhoz, hogy a világ megváltozzon: hogy megszabaduljunk a fölösleges előállító üzemektől, hogy új technológiákat és termelési módokat  fejlesszünk ki, hogy tovább fejlesszük a fogyasztók képességeit az újabb formájú termékek és szolgáltatások elfogadásához. Ezért van az, hogy a válságnak azokon a stádiumokon kell keresztül mennie, melyeket most látunk: a termelés visszafogása, az vállalkozások optimalizálása, új technológiák bevezetése, a fizikailag és morálisan elavult termékek eliminálása, óvatos növekedés, és új termékek elfogadása.

2. A kabbala azt mondja, hogy a válság megváltoztatja majd társadalmunkat: minden egyén felsimeri és elfoglalja majd objektív és megfelelő helyét az összefüggő emberi társadalomban. Ez annak alapján történik majd meg, hogy mindenki csak annyit vesz el magának, amire apalvetően szüksége van, és minden mást a közösnek ad. A személyek élvezni fogják majd a társadalom jólétét, és a kielégülés Felső Forrásának – a Teremtőnek – a felismerését, melyet majd a “felebarát iránti szeretet” elvén keresztül fedezünk fel. Ez az út lehet hosszú és nehéz, háborúkon és éhinségen keresztül (mely a dolgok természetes lefolyása), vagy gyors és kellemes, a Teremtő és tervének felfedezése alapján, és azáltal, hogy közelebb kerülünk Hozzá (a kabbalisztikus fejlődés által)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,597 seconds.