Dr. Michael Laitman

A gondolat a legerősebb erő a világban

 Kérdés:

Azoknak az embereknek a gondolatai, akik haladnak előre spirituális útjukon jobban befolyásolja a világot, mint azoké, akikben még nem ébredt fel a szívükben levő pont?

Válaszom:

Önző vágyainknak és gondolatainknak (szívünk és lelkünk) semmi befolyása sincsen a világra, mivel azok teljesen felülről vannak irányítva. Akkor miért van az leírva, hogy az emberek vágyai és gondolatai hatnak a világra? Ez azért van, mivel a világot a korrigáltságunk hiánya, azaz a bennünk megjelenő resimómal (emlékpont, spirituális DNS) szemben való kiegyensúlyozatlanságunk befolyásolja. Azonban a világra nincsen hatással személyes érdekünk, szándékunk.

Más szóval amikor valakinek korrigálatlan vágyai és gondolatai vannak, ezzel a hiányosságunkkal befolyásoljuk a világot. Azonban az egyetlen tudatos és közvetlen hatás amit elérhetünk csakis egy a resimót pontosan követő vággyal lehetséges, vagyis a fejlődésünk irányával. Azaz csakis a resimó helyes használatával vagyunk képesek bármi hatást gyakorolni.

Valóban minden a szűrőnk (masach) erejétől függ, az adakozás tulajdonságától, csakis ez hathat a világra. A gondolat a legerősebb erő a világon. És általában minél erősebb egy erő, annál jobban el van előlünk rejtve. Amikor valaki spirituálisan halad előre, gondoltainak ereje fokozatosan növekszik. A fizikai erők csakis a mi világunkban, az idő, tér és mozgás dimenzióiban működnek, míg a spirituális világban az erők nincsenek korlátozva az idő és tér által.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.