Dr. Michael Laitman

A Tér tágulása, és a pénzügyi válság: egy összehasonlítás

 Világunk (az Univerzum) egy üres tér megjelenésével kezdődött. Ez a tér nem létezett előtte. A Felső Dimenziókból emelkedett elő, egy információs részecskeként (mint egy resimo, rögzített emlékkép), mely addig terjeszkedett, míg ürességet hozott létre, az Univerzumunknak szolgáló teret.

Van egy hasonlatos kifejezés a közgazdaság tanban, mely egy új világ számára szolgáló tér kifejlődését fedi – “infláció”, mely azt jelenti, hogy “hirtelen kiterjedés”. Ez a kifejezés az “inflatio” latin szóból ered – mely azt jelenti, hogy “felrobban”. Ugyanez történik fizikális folyamatok kapcsán is, amikor az “infláció” adja az emberiség új állapotának megszületését.

Először a tér kiterjed (hasonlóan ahhoz, ahogy a pénzügyi készletek megnövekszenek a válság alatt). Ez azt a teret képzi, melyet később az anyag kitölt (azaz a gazdaságban mindez csak a pénzügyi forrásokat növeli, de nem növeli a szolgáltatásokat, vagy termelékenységet). Amint a tér végig ment az inflációs növekedésen, az anyag megjelenése megkezdődik, a gravitációs tér energiájának terhére (avagy a gazdaságban az emberek rájönnek a válság természetére, és új szocio-gazdasági kapcsolatokat hoznak létre, melyek az adakozásra és szeretetre épülnek, mely képessé teszi őket a Felső Szinten való élet érzetére, az anyagon felül).

A kiterjedés egy új érzet születésének ad utat – melyet léleknek hívunk, mely képes az új világ, vagy új valóság érzetére, mely túl van az idő, tér, és mozgás dimenzióján (mostani világunk jellemzői). A lélek képes egy örökkévaló és tökéletes létezés érzékelésére, és nincs jelenlegi világunk jellemzői által korlátozva.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,190 seconds.