Dr. Michael Laitman

Miért ellenkezik a vallás a kabbalával?

 Híradás: (az Elementy által fordítva):

A hat alapvallás követői között végzett kutatás alapján azt láthatjuk, hogy azok, akik rendszeresen járnak Istentiszteletre, könnyebben válhatnak vallásos fanatikusokká, és gyűlölhetik más vallások képviselőit, és valószínűbb, hogy megértik az öngyilkos merénylőket.

A közös Istentisztelet egy igen hatásos módja annak, hogy a hívők odaadóbbá váljanak saját társaik iránt, és gyűlöljék a “kívülállókat”. Az öngyilkos merénylők jelensége a parochiális altruizmus extrém formája: az emberek feláldozzák magukat annak érdekében, hogy saját “fajtájukat” segítsék (altruizmus) annak érdekében, hogy kiírtsák a kívülállókat (parochializmus), amit mint “jó tettet” értékelnek.

Kommentárom:

A vallás ellenkezik a kabbalával minden szempontból (van egy idézet, mely azt mondja, hogy a “Tóra ellenkezik az egoisták véleményével”). A kabbala abba az irányba mozgósít mindenkit, hogy szerezzék meg a többi ember iránti szeretetet. Azt magyarázza, hogy mindenki egyenlő, és “ugyanolyan fajta”, mindannyian ugyanannak a testnek a sejtjei vagyunk.

A vallások ezzel szemben gyűlöletet keltenek a “kívülállókkal” szemben, akár az önfeláldozásig bezárólag, mely annak érdekében történik, hogy megöljük, aki nem a “mi fajtánkhoz” tartozik. Ezért van az, hogy a vallások el fognak tűnni, amikor az emberek felfedezik a “szeresd felebarátodat, mint saját magadat” tulajdonságát. Akkor a vallások a népi kultúra, vagy népszerű tradíció szintjére kerülnek majd.

Más szóval a vallások elhagyják majd a Teremtővel, a Felső Világgal a túlvilággal és jutalmazással és büntetéssel kapcsolatos elképzeléseiket. Ez mind azért történik majd, mivel a Teremtő felfedezése lehúzza majd a leplet a vallások ürességéről, és hazugságairól.

Mindez megmagyarázza a vallások erős gyűlöletét a kabbalával szemben. Azonban a kabbala azt mondja az embereknek, hogy megtarthatják eredeti vallásukat, mint egy tradíciót, és emellett bővítsék azt ki a Teremtő felfedezésével. Azonban a vallási vezetők akkor elvesztik majd ütőkártyájukat a “túlvilági jutalmazással” kapcsolatban, és egy nemzeti kultúra és tradíció vezetőivé válnak majd.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,688 seconds.