Dr. Michael Laitman

Mindenki zsidó

 Híradás: (a The Guardian által):

“A gének elárulják Spanyolorszák erőszakos betérítéseit”. Kutatások azt találták, hogy Spanyolországban és Portugáliában a férfiak 2O százalékánál még mindig megtalálhatók szefardi zsidó örökség maradványai. A kutatók az Y kromoszómákat hasonlították össze több, mint ezer ma is Spanyolországban vagy Portugáliában lakó férfinál. Az Y koromoszómák használata fontos volt, mivel az a férfiakhoz kötött, és érintetlenül adódik tovább apáról fiúra. Ily módon a kutatók képesek voltak megállapítani, hogy a vizsgált férfiak Y kromoszómája zsidó, mór vagy más őstől származott.

Híradás: (az Israel National News által):

“Vád: Ahmadinejad azért kiabál olyan hangosan, hogy elfedje zsidó eredetét”. Számos iráni media forrás idézte Mahdi Khazali-t – az iráni elnök Mahmoud Ahmadinejad egyik fontos támogatójának fiát – amint az azt írta internetes blogján, hogy az elnöknek zsidó eredete van. Az ifjabb Khazali azt állítja, hogy az elnök az által próbálja zsidó eredetét elfedni, hogy folyamatosan támadja Izraelt és a zsidókat, és erős muszlim hitről tesz tanúságot. A fenti vádak a Khazali által írt “A Zsidók Iránban” című cikkében jelentek meg. Azt írja, higy itt az idő, hogy végre “felfedjék az igazságot” a zsidók Iráni szerepével kapcsolatban.

Kommentárom:

Mindenki zsidó, csak még nem mindenki ismerte azt be.

Kérdés:

Minden amit a kabbaláról mond nagyon érdekes, de van vele egy problémám. A Zohár Könyve nagyon erősen kapcsolódik a Tórához. És bár én nem olvastam a Tórát, tudom, hogy parancsot ad arra, hogy azok az emberek akik nem zsidók, és a Tórát akarják tanulni el legyenek pusztítva, vagy más szóval azt mondja, hogy a legjobb gójokat (nem zsidók) el kell pusztítani. Ez visszatart attól, hogy teljesen megbízzak a kabbalában. Meg tudja nekem azt mondani, hogy mindez igaz-e a Tórát tanuló nem zsidókkal kapcsolatban?

Válaszom:

Meglepő, hogy milyen biztos abban ami a Tórában áll, annak ellenére, hogy nem olvasta azt! De igaza van – az olvasható benne, hogy a nem zsidókat meg kell téveszteni, és el kell pusztítani. Mit jelent mindez? Egy gój, azaz nem zsidó a minden egyes személyben található önzőség, amit mindenkinek korrigálnia kell annak érdekében, hogy elérje a Teremtés célját – a Teremtővel való hasonlóságot. Egy nem zsidó nem tanulhatja a Tórát, mivel az a Fény megkapásáról szól, és a Fényt nem kaphatjuk meg önzőségünkön belül. Ez a jelentése azoknak a Tóra részeknek.

Egyenlőre ön nem nevezhető gójnak, vagy zsidónak, mivel a Tóra állatnak tartja a személyt mindaddig, míg az fel nem fedezi saját önzőségét. Amikor a személy eléri ezt a felismerést, akkor válik gójjá (nem zsidóvá). És később, amikor korrigálja önzőségét, akkor nevezzük őt Izraelnek, melynek jelentése az, hogy: “egyenesen a Teremtőhöz”. Azonban ennek semmi kapcsolata nincsen fizikai, vagy genetikai eredetünkhöz!

Szóval még hosszú út áll ön előtt, hogy nem-zsidónak számítson. Emellett a gój azt jelenti, hogy nemzet héberül. Amikor a Tóra a gój-ról beszél, az ember önző tulajdonságait érti alatta. És amikor “Goy Kadosh”-t említ (szent nemzet), akkor a felebarátunk iránti szeretetről beszél.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,147 seconds.