Dr. Michael Laitman

Mi jó a válsággal kapcsolatban?

 Híradás: (a The New York Times alapján):

“A recesszió megváltoztathatja életstílusunkat”. Az Egyesült Államokban és más gazdagabb országokban a fizikai egészség javulóban van a recesszió ellenére. Az igaz, hogy a rendszeres fizetés elvesztése stresszel jár, de a munkával kapcsolatos stresszek kiiktatása előnyökkel is járhat. Talán még fontosabb, hogy az emberek kevesebbet használják autóikat, csökkentik a balesetek számát, és kevesebbet költenek alkoholra és dohányzásra. Emellett több idejük jut sportolásra és alvásra, és inkább házi kosztot esznek, mint gyorséttermi kaját…Az Egyesült Államokban a munkanélküliség 1 százalékos emelkedése átlagban O.5%-kal csökkenti a halálozási arányt…

David Potts a szociális történelmet tanulmányozta Ausztráliában az 193O-as évek alatt, és erről írt 2OO6-ban megjelent “A Nagy Depresszó Mitológiája” című könyvében. Az öngyilkossági arány kiugróan magas volt Ausztráliában 193O-ban, de az általános egészség növekedett, és a halálozási arány lecsökkent, és 193O után az öngyilkossági arány is alacsonyabbá vált…Interjúiban azt találta, hogy az emberek kellemesen emlékeztek a depressziós évekre…A mai tinédzsereknek kevesebb a lehetőségük, hogy buta döntseket hozzanak a tőzsdén. Mind emellett, annak érdekében, hogy kikerüljünk a recesszióból – mely legfontosabb célunk – sokunk kevesebbel is beéri majd, és inkább támaszkodunk majd saját és családaink erejére.

Kommentárom:

Ez az ami az előző válságok alatt történt, és mindez megtörténhet a jelenlegi válság alatt is. Azonban ez a válság nem fog mindaddig megszűnni, míg harmóniába nem kerülünk a körülöttünk levő világgal, mivel mi magunk okoztuk a válságot azáltal, hogy nem vagyunk a Természettel harmóniában.

Ebből kifolyólag nekünk kell megváltoznunk. Az idő önmagában nem fog semmit megváltoztatni. Remélem, hogy a válság gyorsan megtanít minket majd arra, hogyan változzunk meg: altruisztikussá kell váljunk egymás irányában. Remélem nem ringatjuk magunkat nyugalomba a fenti statisztikák által, hanem hamarosan felismerjük, hogy egy globális oktatási rendszert kell az emberiségnek nyújtanunk.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.