Dr. Michael Laitman

Félnünk kell attól, ami bekövetkezhet a válság miatt?

 Kérdés:

Nagyon sokan félnek a válságtól. Lehet, hogy hamarosan háborúk, konfliktusok és erőszak következik?

Válaszom:

Ez minden országban bekövetkezhet. Ennek különböző megnyilvánulásait láthatjuk, másfajta zavargásokat és nehézségeket különböző helyeken. Azok az emberek akiknek nincs hol laknia, és nincs mi ennie nem tudják magukat kontrollálni – végül is nincs már mit veszteniük. Ezek az emberek mindenre képesek, és amikor mindezek összegyűlnek és felhergelik egymást, nemzeti kirobanást okozhatnak.

Mit tehetünk mindez ellen? Végül is ez nem olyan ellenség, melyet fegyverrel állíthatunk meg. Képzeljük csak el: lehetséges, hogy nők, és gyerekek ezrei vonulnak az utcán, és nincs olyan rendőrségi erő, mely megállíthatja őket.

A helyzet Amerikában nem ennyire rosz még. Az Amerikaiak mindig is fegyelmezett emberek voltak: amikor az egyéneknek megvan mindene – minden jó, amikor viszont nincs – nem annyira jó. De senki nem panaszkodik. Még mindig van pénzük, termékeik, és elég étel melyet a szegényeknek és a munkanélkülieknek kioszthatnak.

De hamarosan ők is kifogynak a tartalékokból. Az emberek már most kérdezgetik: hová tüntek Obama több ezer milliárdos csomagjai? Az emberek nem érzik úgy, hogy a pénz jó helyre került.

Japánban a kormány minden állampolgárnak 100 amerikai dollár értékű pénzt osztott ki, hogy annak elvásárlásával fellendítség a piacot. Azonban az emberek azonnal eltették, elrejtették a pénzt, arra gondolván, hogy később majd nagyobb szükségük lesz rá. Senki nem ment vásárolni, mivel az emberek féltek a pénzt bármi másra, mint ételre költeni.

Mint láthatja, nincsen módunk a világ kontrollálására. Ma a kormányok már nem képesek semmit sem irányítani. A múltban képesek voltak ezeket a folymatokat szabályozni a gazdaságon keresztül, de manapság ez a rendszer már nem működik tovább.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,127 seconds.