Dr. Michael Laitman

Fel kell fedezzük annak a rendszernek a csodálatosságát, melyben létezünk

Négy és fél ezer évvel ezelőtt, már volt egy maihoz hasonló helyzet, és voltak olyan kutatók, akik megértették a különös helyzetet. Megértették, hogy mi történik egy elszigetelt társadalomban, ahol az egyének egymásra utaltsága felfedeződik, és ahol az emberek elkezdik megérteni azt, hogy a Természet nem engedi azt, hogy megfelelő módon viszonyuljanak egymáshoz, ahogy azt a helyzet megkívánná tőlük.

Felfedezték a módszert arra hogyan működjenek együtt az ember lény természetével annak érdekében, hogy az emberek megfelelően viszonyuljanak egymáshoz túlélésük érdekében. Azonban mindezt nem csak túlélésünk érdekében kell megtegyük, hame azért is, hogy jólétet, fejlődést és bőséget érjünk el. Felfedezték, hogyan lehetséges az egyént befolyásolni, elmagyarázva azt, hogy a cél elérése érdekében meg kell értsük a rendszer felépítését.

Mindez logikus, fel kell fedezzük azt a rendszert, amelyben élünk. Ez szükséges annak érdekében, hogy megértsük, mi is láncol minket egymáshoz, miben is vagyunk egymásra utalva, és milyen fajta egységet kell elérjünk. Fel kell fedezzük mi a jelenlegi természetünk, mi képes azt megváltoztatni, és mi nem, hol van a szabad választásunk, és hogyan vagyunk képesek azt megváltoztatni, mely változtatásra szorul.

Nem vagyunk képesek megváltoztatni a programot, iletve az anyagot mely minket alkot, és nem vagyunk képesek a rendszer működésének alapelvét. Azt egyetlen dolog melyet képesek vagyunk megváltoztatni, és melyet meg kell, hogy változtassunk, az a hozzáállásunk, melyet tökéletesítenünk kell ahhoz, hogy hasonló legyen az integrált, harmónikus rendszerhez, melyben létezünk. Ez az egyetlen szabad választásunk. Ez egy valódi csoda, hogy a Természetben minden úgy van elrendezve, hogy akármelyik elemét is kivánjuk megváltoztatni, végül is nem vagyunk képesek bármit is megváltoztatni. Egy olyan rendszert kaptunk, ahol minden előre meg van határozva kivéve egy dolgot. Az alkotó elemek közötti kapcslat önző, de mindez átváltoztatható, és pontosan ez az, amit tennünk kell.

Van egy tudomány, mely elmagyarázza, hogy vigyük ezt véghez. Amennyiben használjuk ezt a tudományt, képesek leszünk a cél elérésére. Ez a tudomány semmi másról nem beszél, csakis az emberek közötti kapcsolatokról, összegezve egyetlen szabályban: “Szeresd felebarátodat, mint saját magadat”. És ez az elv most minden fajta problémán keresztül megmutatja magát.

Ez a tudomány elmondja nekünk mi számít szabadságunknak: az emberek egymás közötti egysége, és semmi más. Ma ezt a Természeten magán keresztül érzékeljük, amely megmutatja nekünk azt a problémát melyet korrigálnunk kell – a közöttünk levő törött kapcsolatokat. Azt is megmutatja, hogyan működik a rendszer, hogyan vagyunk képesek ezeket a kapcsolatokat lépésről lépésre elérni, és hogy ez a hatalmas, univerzális csodálatos rendszer hogyan fog kinézni teljes pompájában, amikor mindegyikünk, közösen egyesülve elvégezzük a megfelelő korekciót.

(Egy a Báál HaSzulam “Egy Törvény) című cikkéről adott leckéből, 2009 március 5.-én)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.