Dr. Michael Laitman

Eljött az idő, hogy egy felújítást végezzünk magunkon

 

Néha elromlik a számítógépem, és olyankor kihívom a szakértőt, aki megjavítja. Odajönnek hozzám, és elkezdik magyarázni, hogy ki kell cseréljem a merevlemezt, újabb programokat kell adjak hozzá, vírus támadta meg a gépet, és más hasonló dolgokat. Nem értek általában belőle egy szót sem. Csak a külső képet látom, míg ők gondját viselik a belső képnek.

Tegnap volt egy megjegyzés a hírekben, hogy hány ember vesztette el az állását Izraelben és a világ más részein, mi vár a világra a jövőben, milyen problémák várnak ránk, és senki sem látja ezeknek a problémáknak a végét. Ez a folyamat nem látható tisztán mindenki számára, és lehetetlen az eredményt kiszámolni, mivel nincsen rá megfelelő egyenlet.

Ez a dolgok külső oldala. Eközben belül, amennyiben mindezt egy számítógépen látnánk, kihívnánk a szerelőt, és azt mondanánk neki:”Javítson meg kindent”. És ez itt is így van: mi a válságot az átlagos személy szemszögéből nézzük, aki csak a számítógép képernyőjét látja és azt mondja: “Itt minden kisebb lett, ott más problémáink vannak, és valamit tennünk kell mindezzel”. Azonban amikor a szerelő megérkezik, azt mondja, hogy felújítást kell végeznünk, új alkatrészek és program telepítésével. És akkor a kép javulni fog. Mi erre azt mondjuk: “Én nem tudok erről semmit. Csak azt akarom, hogy a probléma tűnjön el a képernyőmről”.

Azonban ez lehetetlen. Meg kell tanuljuk, hogy milyen változásoknak kell bekövetleznie a rendszeren belül, ahhoz, hogy a külsőségek is megváltozzanak. A világunk változik. Mindeddig éltük életünket, pénzt kerestünk, és begyűjtöttük a termést a társadalmunk megfelelő körülményei között. Azonban most, ahhoz hogy megkeressük a kenyerünket, modernizálnunk kell magunkat, és figyelembe kell vegyük a minket körülvevő természetes körülményeket, melyek mostanra sokkal bonyolultabbá váltak.

Egy jobb keresetet igérnek nekünk, és nem engedik, hogy megtartsuk a régi alacsonyabb keresetünket. Ami ma történik az modernizáció és a Természet arra kényszerít minket, hogy részt vegyünk benne.

Ahhoz, hogy növényeket termesszünk, figyelembe vesszük a Természet különböző körülményeit, de ahhoz, hogy emberi lényeket fejlesszünk csak egy körülmény létezik: egymáshoz kell kapcsolódniuk. Meg kell tanuljuk, hogyan is tegyük mindezt, és akkor korrigálódunk majd. Jobbá változunk majd, és a világ is megváltozik velünk. A feltételek egyszerűek: a Természet felfedei a közöttünk levő helyes kapcsolatok hiányát. Mindenki mindenki másra hatással van, de egyenlőre ezek a hatások negatívak. És ezt ki kell javítsuk. Nincs ebben semmi komplikált.

(Egy a Báál HaSulam “Egy Törvény” című cikkéről adott leckéből, 2009 március 5.-én)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,627 seconds.