Dr. Michael Laitman

Misztikus tanító vagy próféta vagyok-e?

 Kérdés:

Ön egy misztikus tanító?

Válaszom:

Én egy racionális, mindkét lábbal a földön járó ember vagyok. A misztikumok soha sem vonzottak. Még akkor is, amikor olyan érzéseim vannak, amelyek “misztikusnak” tűnhetnek, azért érzem azokat, mert azokat belülről érzem, azok részemmé váltak. Mindez a Teremtő érzetéből adódik, a határvonal átlépése segítségével, az egység, az egyetlen erő és a szeretet erőterének érzetéből. Mindez bennem létezik. Ez az én valóságom, ezt élem és ezt lélegzem. Ennél fogva számomra mindez nem misztikum, hanem egy kitáruló szélesebb világ. Szóval hívjon engem misztikus tanítónak ha akar, de számomra mindez egy magasabb, szélesebb körű látóképességet jelent, ahol a megértés az nem misztikum.

Kérdés:

Ön egy próféta?

Válaszom:

Az emberek gyakran megkérdezik, hogy próféta vagyok-e. Számomra a spirituális érzékelés nem prófécia, hanem az a valóság amelyben élek. És ha azt akarja tőlem megtudni, hogy holnap mi történik, egyszerűen annyit tudok mondani, hogy: “nem tudom”. És egyetlen korábbi próféta nem volt képes ezt megmondani. Egyszerűen annyit mondtak, hogy “Amennyiben nem tesszük azt, amit meg kell tennünk, akkor mindez nagyon rossz véghez vezet” – és ezek után elmagyarázzák, mit is jelen ez a “rossz vég”, mivel ismerték a Természet törvényeit, és tudták mi történik, ha az emberek nem követik ezeket a törvényeket. Mindössze ennyi, amit mondtak.

“Azonban ha jól viselkedünk” magyarázták, “akkor az összes gonosz jóvá változik. Mi, próféták nem tudjuk pontosan mi is fog történni. Mi a Természet (a Teremtő) törvényeit magyarázzuk el, a többi mindenkin, az emberiségen múlik”.

Én sem tudom megmondani pontosan mi is történik majd a jövőben. Minden a mi választásunkon múlik: melyik útvonalat választjuk arra, hogy elérkezzünk az eredetileg meghatározott végcélhoz – a Teremtővel való hasonlósághoz.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,141 seconds.