Dr. Michael Laitman

A csoport mindennek a megoldása

 Kérdés:

Ön egyszer elmesélt egy történetet egy személyről, aki vett magának egy lottó szelvényt, és azt hitte, hogy az egész világot a tenyerében tartja. Utána berúgott és így ült kocsijának volánja mögé, és balesetet szenvedett. Azért tette ezt, mert úgy gondolta, hogy csak egy katasztrófa képes őt kijózanítani.

Hogyan képes a Kabbala tanulása megóvni minket hasonló döntésektől? És hogyan egyeztethetjük mindezt össze azzal a gondolattal, hogy, hogy minden előre meg van határozva és “nem vagyunk képesek sorsunktól megmenekülni”. Nem lehetséges, hogy hasonló gondolkodás valakit félelem nélkülivé teszi, akár a halálig elmenőleg?

Válaszom:

A csoport képes minket kijózanítani minden zavarodottságunkból. Maradjon barátaival gyakrabban kapcsolatban.

Kérdés:

Hogyan kezeljük önző vágyainkat, melyek szenvedést okoznak nekünk? Ezek a vágyak néha annak következményei, hogy attól félünk, nem tudunk föléjük emelkedni, és nem vagyunk képesek egy spirituális szintre jutni. És ennek ellenére, ezek a vágyak néha kicserélődnek arra a vágyra, hogy a Teremtővel együtt legyünk, és, hogy általa megnyugvást találjunk.

Kérdés:

Annak ellenére, hogy 2 éve Önnel tanulok, minden nap hihetetlen ürességet érzek. Néha nem akarok egyátalán az ágyból kikelni, mivel úgy érzem semmi jó nincs a világban, és az élet nem más, mint egy játék, melyet nem akarok többé játszani. Mit tegyek?!

Válaszom:

Olvassák a Shamati könyvet, és érezzék, ahogy az önökről beszél. És emellett kapcsolódjanak jobban a csoporthoz – ez az egyetlen megmenekülés.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,161 seconds.