Dr. Michael Laitman

Ne higgyük azt, hogy minden megoldódik majd résztvételünk nélkül

 Kérdés:

Sok ember úgy viszonyul az élet nehézségeihez, hogy csak “mosolyognak és megvárják, míg minden kialakul”, ami azt jelenti, hogy minden megoldódik majd a végén. Mindez azt jelenti, hogy ezek az emberek soha nem lesznek képesek önzőségüktől megszabadulni?

Válaszom:

Az ilyen fajta megközelítés az romboló hatású. A személy azt hiszi, hogyha bugyután mosolyog, minden megoldódik. Azt várja, hogy a dolgok nem saját erőfeszítése folytán, hanem csak maguktól rendbe jönnek.

Honnan jön ez a hozzáállás? Abból a tényből, hogy az embereknek nincs semmilyük életükben, és ezért úgy érzik semmit nem is tehetnek bárminek érdekében. Úgy érzik, hogy mindent a vak sors határoz meg, és ez azt jelenti, hogy a dolgok csak megoldódnak valahogy. Így azt gondolják: “semmit sem vagyunk képesek megváltoztatni, de legalább bugyután mosolyoghatunk”.

Ez a megközelítés eltéríti az embert a tettektől, a szabad választástól, és a korrekciótól. Ezért van az, hogy mindez romboló hatású.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,130 seconds.