Dr. Michael Laitman

Hogyan egyeztessük a Kabbalát az egyetemi tanulmányokkal, a keresztény hittel, és a virtuális tanulással?

 Kérdés:

Még csak 26 éves vagyok. Berlinben tanulok egy egyetemen, és elég nagy nyomás alatt vagyok. Nemrég azt kezdtem észrevenni, hogy vágyaim kezdenek eltűnni. Néha semmi sem érdekel. Hogyan magyarázza ezeket az érzéseket?

Válaszom:

Sok emberben kezd az élethez való hozzáállás hasonló formája kialakulni. Egyszerű tanácsom van ön számára: ossza magát kétfelé – az egyik rész az egyetemen tanul, a másik pedig Kabbalát tanul szabadidejében. Ne hagyja magát hangulata és vágyai által befolyásolni, csakis logikus gondolkodás által. Amennyiben nem képes ezzel életét elrendezni, hagyja abba a Kabbala tanulását. Később lesz alkalma azt újrakezdeni.

Kérdés:

Már egy éve olvasom a blogját. Messze lakom, és csak virtuálisan vagyok képes tanulni, és nem engedhetem meg magamnak a kongresszusokra való utazásokat. Elég a Kabbalát a számítógépen keresztül tanulni?

Válaszom:

Igen!

Kérdés:

A bátyám, aki keresztény környezetben nőtt fel, hisz a keresztény messiásban, és azzal próbálkozik, hogy visszavezessen engem is a keresztény hitbe. Megértem indítékát, mivel magam is keresztényként lettem felnevelve, és hasonlóan gondolkodtam egy időben. Nem akarok vele vitatkozni, mivel ezek a viták sehova sem vezetnek, de úgy érzem kell valamit válaszként mondanom neki.

Válaszom:

A Kabbala nem szól a hitek ellen – mindenki hihet bármiben amiben csak akar. A Kabbala az egy tudomány, amely a világnak azt a részét képes számunkra bemutatni, amit egyenlőre nem vagyunk képesek érzékelni. Mindez akkor válik számunkra érzékelhetővé, amikor az ember képes elhagyni önző, önmagával kapcsolatos gondolatait, és a mások iránti altruisztikus gondolatokat fejleszt ki. Ennyi az egész. Ellenkezik ez bármiben is a kereszténységgel, vagy más vallásokkal?

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,128 seconds.