Dr. Michael Laitman

Mi a Természetben levő egyensúly?

 Kérdés:

Az olyan kifejezések, mint “kölcsönös egyensúly” és “kölcsönös garancia” gyönyörűen hangzanak, és csodálatra méltóak. Azonban nem teljesen tiszta mit is jelentenek. El tudná mindezt egy kicsit pontosabban magyarázni?

Válaszom:

A Természetben levő egyensúly azt jelenti, hogy minden egyenlő, és minden mindenkihez tartozik, beleértve a földeket is, és mindazt, amit a föld magában hord (mint olaj, gáz, víz, és így tovább). Az egyensúly akkor létezik, ha mindenkinek hasonló a hozzáállása a Természet forrásainak a felhasználáshoz.

Szükséges, hogy fenntartsuk ezt az egyensúlyt, amikor fogyasztjuk a Természet adományait: minden embernek hozzá kell jutnia azokhoz a szükségletekhez, melyek egy normális életvitelhez szükségesek. Emellett az embereknek nem szabadna semmi olyat előállítaniuk, ami nem szükséges állati testük fenntartásához. Minden felesleg káros, és ellenkezik a Természet egyensúlyának törvényével.

Az emberek között az egyensúly törvénye akkor válik valóra, amennyiben minden személy csak abszolút szükségletének megfelelően vesz magához. Ez akkor valósul meg, ha senkinek nincs több, mint másoknak, és mindenki természetes igényeinek megfelelően részesül. És mi nem vagyunk egyenlőek ebben a tekintetben, mivel mindenkinek mások az eredendő tulajdonságai, és igényei.

A Természet, vagy a Teremtő célirányosan teremtett minket különbözőnek, abból a célból, hogy képesek legyünk egymás vágyait, és gondolatait megérezni. Mindez azért van így, hogy kifejlesszünk egy vágyat a mások lelkének megérzésére, hogy megérezzük mások belső eszzenciáját, és vágyait. És akkor amennyiben el akarjuk érni a mindenki számára egyenlő ellátást, el kell kezdjük érezni az embereket magunk körül, pontosan, ahogy magunkat érezzük. Csak ilyen módon leszünk képesek az egy test sejtjévé válni.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,152 seconds.