Dr. Michael Laitman

A siker a közöttünk levő kapcsolatban rejlik

A Kabbala megadja az embereknek a lehetőséget, hogy sikeresek legyenek az életben, megmutatva nekünk, hogy minden sikertelenségünk oka az önzőségünkben rejlik, mely a történelmünk során egyre csak növekedett. A múltban növekvő önzőségünk nyújtotta a nagyobb eredmények, és forradalmak iránti hajtóerőt. Akkor életünk még egyre fejlettebbé vált. De az elmúlt 50 év folyamán egyre rosszabbul kezdtük el érezni magunkat. Úgy érezzük, hogy életünk szinte minden területén válság van, mely veszekedésekhez, és válásokhoz vezet családi életünkben, megrontja gyermekeinkkel való kapcsolatunkat, kábítószer függőséget és depressziót okozva.

Így az önzőség nem képes minket továbbá kielégíteni. A történelem folyamán először, nem kivánunk tovább fejlődni. És ez a válság univerzális. Mindez megtörténik a tudományok, az oktatás és a kultúra területén is. Mindez magunkon belül van, és és bennünk meggátolja a fejlődés lehetőségét.

Az önzőség nem képes minket továbbá magas célok és jólét irányában előre lendíteni. Ellenkezőleg, megmutatja nekünk, hogy soha nem lehetünk képesek kielégíteni, ezzel minket a kétségbeesésbe kergetve. Ezentúl az önzőség azt is megmutatja, hogy minden egyes ember mindenki mással össze van kapcsolva, hogy minden egyes ember sikere a mások sikerén múlik, és hogy a siker nem érkezhet a továbbiakban a mások saját hasznunkra történő kihasználása által.

Elérkeztünk fejlődésünk egy olyan szakába, ahol nem tudunk az előző generációkból vett példákat felhasználni. Önzőségünk nem hajt minket tovább, hanem ellenkezőleg: megállít minket. Azt mondja nekünk: “Ettől a pillanattól kezdve másképen kell használnod engem. Tudnod kell, hogyan használjál arra, hogy jól érezd magad”. A válasz az, hogy önzőségünket a mások szolgálatára kell használjuk magunk helyett, mivel mindannyiunk a többiekhez van kapcsolódva. Csak ez a módja, hogy boldogsághoz juthassunk.

Ez a megközelítés annyira ellentétes azzal, ahogy eddig használtuk önzőségünket, hogy nem is tudjuk, mit tegyünk. Az hogy ne használjuk önzőségünket, azt jelenti, hogy ne használjuk természetünket! De akkor minden megállásra kényszerül, és válságos állapotba kerül. És ez az ami ma történik: nem vagyunk képesek bármit is tenni. Például nem vagyunk képesek üzleteket kötni egymással, mivel minden üzlet melyet kötünk figyelemmel kell, hogy legyen arra, hogyan befolyásolja az mások helyzetét. A kis üzletek még mindig képesek működni, de a nagyobb vállalkozások nem működnek többé.

Ebben az univerzális önzőségben való éléssel az emberek hirtelen elkezdik érezni, hogy nincs értelme büszkeséget érezni azzal kapcsolatban amit a többiekkel összehasonlítva elérnek. És ez azt is jelenti, hogy nincsen értelme továbbá másokat kihasználni. A többiekkel való kapcsolatunk belső érzete, melyet a jelenlegi válság kapcsán kezdünk el felfedezni, olyan helyzethez vezet majd, ahol már nem érzünk többé élvezetet mások kihasználásban. Ez nagyon furcsa helyzet, de pontosan ez történik most velünk. Végül nem fogunk majd élvezetet találni a pénzben, hírnévben és hatalomban. Szóval mi marad akkor majd? Akkor megértjük majd, hogy boldogságot, és jólétet csakis a többiekkel való kapcsolatunkon keresztül érhetünk el.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,136 seconds.