Dr. Michael Laitman

Az emberiségnek elege van a háborúkból

 Kérdés:

A világ válságtól szenved. Néha az emberek azt mondják: “Eleget szenvedtem és nem akarok a többeikkel egységre lépni” Más szóval az emberek szívesebben elkülönülnek, és csak magukkal akarnak törődni. Végül is senki nem törődik ővelük sem. Lehetséges, hogy egységre lépés helyett, és ahelyett, hogy felefedeznénk, hogy a világ integrált és globális az emberek ellenkezőleg, a burkaikba süllyednek? Akkor mi fog történni?

Válaszom:

Ez egy valós veszély. A válság több országban is nacionalizmushoz vezethet, és utána náci rezsimekhez és háborúkhoz. Báál HaSzulam a 20.század nagy kabbalistája már írt erről.

Azonban a náci rezsimek és a harmadik vagy negyedik világháború után (melyek lehetségesek, de nem szükségszerűek a Kabbala szerint) és mindazon szenvedések után melyek belőlük következnek, az emberiség végül felfedezi majd az igazságot.

Azonban Európa ma már elérte azt az állapotot, hogy nem akar többi háborút, mivel kimerült a korábbi háborúk során. Európa elég vért vesztett már azért, hogy megtanulja ezt a leckét.

Azonban a világ töbi része nem ment keresztül elég belső szenvedésen, hogy elérje ugyanezt a következtetést. Ezt a következtetést analízis segítségével is elérhetjük, a történelmet és tudományos adatokat vizsgálva, vagy pedig a szenvedéseken és háborúkon keresztül.

Ezért van az, hogy Báál HaSzulam a világ előtt álló két lehetséges útról beszél. És ezért van az, hogy nekünk, követőinek mindent meg kell tennünk azért, hogy eltüntessük a második útvonal lehetőségét – azt az útat, mely nacionalizmushoz, az országok elszigeteléséhez és háborúkhoz vezet.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,627 seconds.