Dr. Michael Laitman

Nyissuk ki a szeretet csapját egymás irányában

 Kérdés:

Ön azt mondja, hogyha a személynek természetes késztetése van arra, hogy a rászorulókat segítse, az nem ugyanaz, mint mások szeretete. El tudná pontosan magyarázni mit is jelent a “mások szeretete”?

Válaszom:

A “mások szeretete” az egy speciális tulajdonság, mely a személyhez a Kabbala tanulása folytán érkezik. Ez a tulajdonság képessé teszi a személyt arra, hogy megérezze a mindenki között fennálló kölcsönös függőséget, és a másoknak saját magán keresztül történő kielégítését. Ez hasonló a szeretőhöz, aki szerelme tárgyát akarja kielégíteni.

A “mások szeretete” az ellenkező irányból kezdődik – a mások iránti gyűlölet, eltaszítás és elkülönülés felfedezése által. Ez az, ahogy először érzünk, amikor felfedezzük teljes függőségünket a többiektől. Ez hasonló ahhoz, amikor a légzésünkhöz szükséges levegőt adagoló csap nyitása-zárása valaki másnak az irányítása alatt van. Felfedezzük, hogy teljesen és visszavonhatatlanul az egész világtól függünk, és mindenki a személy feléjük való viselkedésétől függ. A személy utána felfedezi, hogy ő az egyetlen aki saját helyzetét meghatározza az alapján, hogy a világgal jó, illetve rossz viszonyban van.

Minden egyes nappal a függőség eme érzete egyre csak nő, és a személy egyre inkább függővé válik a többiektől annak érdekében, hogy alapvető szükségleteit, mint víz, kenyér, munka és biztonság megkaphassa. Ez a módja annak, ahogy a globális és integrált rendszer megjelenik előttünk, és elkezdjük érezni a pillangó hatást a gyakorlatban. Ugyanakkor az egymás iránti gyűleletünket is felfedezzük, és önzőségünk ezt a gyűlöletet a világ minden egyes emberében kifejleszti!

Az emberek között tökéletes függőség, mely megjelenik az emberek előtt, kialakítja azt a vágyat, hogy mindenki számára kinyissuk a csapot! És pontosan ez a “mások szeretete”.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.