Dr. Michael Laitman

Amiről azt hisszük, hogy szeretet az csak leplezett önzőség

 Kérdés:

Miért mondja Ön azt, hogy nem tudjuk, vagy nem értjük mit jelent a “mások iránti szeretet”?

Válaszom:

Az emberek általában azt hiszik, hogy a “szeretet-szerelem” olyasmikre vonatkozik, mint szex, a gyermekünk nevelése, és a betegek és rászorulók segítése. Itt az ideje, hogy valójában megértsük ezt a kifejezést, és ez az oka a válság kirobbanásának. A válság azért érkezett, hogy megértesse velünk mi is a szeretet, és mit jelent annak hiánya. Igazából ez az egész válság lényege.

Mindennek ami a gazdaságban, iparban és más területeken történik az egyetlen célja az, hogy megmutassa nekünk mi is az igazi szeretet. És akkor képesek leszünk mindent, ehhez a gondolathoz hasonlítani, és hogy rájöjjünk, hogy jelenleg az egyetlen tulajdonság amivel rendelkezünk az önzőség.

Az embereknek át kell menniük ezen a folyamaton, melyet úgy hívunk, hogy a “gonosz felismerése”. Meg kell, hogy lássák, hogy jelenlegi megértésük a szeretettel kapcsolatban hibás, mint az a hitük is, hogy már most képesek szeretni. Ezután az emberek megértik majd, hogy ha továbbra is a mai módon viselkednek egymással, akkor mindenki rosszul érzi majd magát, mind egyénileg, mind kollektívan. Lehet, hogy személy szerint jól érzem magam, de ha nem szeretem a többieket, akkor továbbra is a hibás állapotban vagyok.

Pontosan ki kell fejezzük, mit is jelent a “mások szeretete”, és, hogy mi ennek az ellentéte – a gyűlölet, mivel a “Fénynek előnye van a sötétséggel szemben”. Ameddig nem valljuk be magunknak, hogy magunkon kívül mindenki mást gyűlölünk, nem leszünk képesek a szeretetre áttérni. Ez az első állomás, és az emberiség most kezdi el ezt megközelíteni.

Egyenlőre az emberek csak bólogatnak, arra gondolva “Igen, lehetséges, hogy nem szeretjük egymást eléggé”. Azonban még nem kezdték el igazán felfogni a köztünk levő valódi gyűlölet mértékét.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

64 queries in 0,641 seconds.