Dr. Michael Laitman

A Teremtőt az Egoizmustól – a Fáraótól való menekülésen keresztül fedezhetjük fel

 Kérdés:

Képes a Kabbalah logikusan elmagyarázni egy bizonyos csapás és az emberek közötti kapcsolatok hiánya közötti kapcsolatot?

Válaszom:

Az egyiptomi csapások következtében a Fáraó főpapjai arra a következtetésre jutottak, hogy a csapások a Teremtőtől származnak, azt mondva a Fáraónak: “Ez a Teremtő keze!” És bár a Fáraó konokul azt válaszolta: “Ki az a Teremtő, hogy Rá hallgassak?” a csapások hatására végül is beadta a derekát, és elengedte a zsidó rabszolgákat.

A Fáraó nem más, mint a Teremtő által teremtett önzőség. A csapások pedig az önzőségünk által okozott szenvedések, melyek által felfedezhetjük önzőségünket. A csapások hatására elkezdjük önzőségünket gyűlölni, és felfedezzük, hogy a csapások a Teremtőtől jönnek, és speciálisan azért lettek küldve, hogy elkezdjünk vágyni az Egyiptomból, és a Fáraó uralma alól való megszabadulásra. Felfedezzük, hogy természetünk nem igazából a miénk, hanem egy olyan erő, mely minket kívülről irányít.

Azáltal, hogy csapásokat kapunk az önzőségünk miatt, és hogy valami magasabbra vágyunk a bennünk levő “Mózes” által, a Teremtő felfedi magát, és meglátjuk, hogy a csapások Tőle származnak. Egyébként meggyűlölnénk Őt.

A személynek keresztül kell mennie azon a folyamaton, hogy meggyűlölje önzőségét, hogy attól elszakadjon és eltávolodjon, mindeközben közelebb kerülve az adakozáshoz. Láthatjuk, hogy az emberiség éppen most megy át ezen a fejlődésen.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.