Dr. Michael Laitman

Minden a szándékon múlik

 Kérdés:

Azt állítja, hogy a tudomány alkalmazása megzavarja a Természet egyensúlyát? Például a természetgyógyászat a természet egyensúlyán alapul, természetes gyógymódokat használva – hogyan képes mindez akkor a természetet károsítani?

Válaszom:

A lényeg nem az, hogy káros, vagy megfelelő anyagokat használunk-e. Végül is minden gyógyszer lényegében véve méreg. Az orvoslás jelképe a mérges kígyó, azaz a legkárosabb lény a Földön. De amíg a méreg káros az egészséges szervezetre nézve, gyógyszerként használható a betegségek kezelésében. Minden azon múlik hogyan hasznosítjuk azt, amit magunkhoz veszünk a természetből. Még a legsegítőbb alapanyagok is kárt okoznak, ha önző módon használjuk őket.

Ennél fogva a tetteink szándéka az ami számít: vagy az emberiség (Természet) hasznára, vagy a saját célunkra tesszük azt. Nem vagyunk képesek a kettőt együtt tenni. Minden azon múlik mi szolgál tetteink alapjául: az önzőség vagy a többiek iránti szeretet.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,628 seconds.