Dr. Michael Laitman

Miért korrigáljuk a világot? (haladóknak)

 Kérdés:

Néha még a legodaadóbb követői a Kabbalának, és izraeli csoport tagjai is kérdeznek alapvető, egyszerű kérdéseket, amikor úgy érzik, hogy az szükséges fejlődésükhöz és megértésükhöz. Az én kérdésem a következő: azt tanuljuk, hogy a Kabbala bölcsessége segít minket abban, hogy korrigáljuk a világot. De miért is kell korrigálnunk a világot?

Válaszom:

Ez azért van, mert a világ nem létezik magunkon kívül, tőlünk függetlenül, hanem csakis magunkon belül, és a világ létezése a mi tulajdonságainktól függ. Szóval a világ korrigálásával saját tulajdonságainkat korrigáljuk.

Kérdés:

A világ korrekciója csak olyan emberek segítségével lehetséges, akikben megjelent a “szívben található pont”, még akkor is ha ők maguk még nem korrigálódtak. Igaz-e, hogy amikor az emberek a szívben található ponttal korrigálódnak, akkor magkapják a Bina tulajdonságát a Teremtőtől, amely az egész világ iránti adakozás tulajdonsága, az egész világba beleértve a kövületi, növényi és állati szinteket is? A világ mindeközben a Malchut tulajdonságával rendelkezik, és nem képes saját magát korrigálni. Szóval csak azok képesek a világot korrigálni, akik rendelkeznek a Bina tulajdonságával, azok akik rendelkeznek a “szívben található ponttal” – azaz a Bnei Baruch szervezet?

Válaszom:

Önnek tökéletesen igaza van.

Kérdés:

Van-e egy kritikus tömege a Kabbalát tanulóknak, amit el kell érjünk ahhoz, hogy a világban pozitív változásokat hozzunk létre?

Válaszom:

Ön a kritikus tömeg!

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,125 seconds.