Dr. Michael Laitman

Csak a Kabbala eredeti tudománya képes minket visszajuttatni a Teremtő felfedezéséhez

 Kérdés:

Miért véli úgy, hogy az összes tudomány a Kabbala tudományának a következménye?

Válaszom:

A Kabbala 4500 évvel ezelőtt az ősi Babilonban született, és az összes világi tudományok a Kabbala tudományából fejlődtek ki. E tudomány segítségével megérthetjük, felfedezhetjük a Természetet és a Teremtőt, mely egy és ugyanaz. Azonban amennyiben az Ő tulajdonságait önzően vesszük magunkhoz, a megszerzés iránti vágyunk által, akkor a tudományt normális, világi tudománynak hívjuk. Más szóval a Teremtőt földi, materiális vágyainkon keresztül ismerjük meg a szokványos tudományok által.

Amennyiben vágyat érzünk arra, hogy megismerjük a Teremtőt, azaz tervét és azt a rendszert mely alapján Ő működik, amennyiben valóban ismerni akarjuk Őt és tetteit, hogy felfedezzük tetteinek igazi jelentését, akkor olyanná kell válnunk, mint Ő, és rendelkeznünk kell a vággyal, hogy megtanuljunk adakozni. Csak akkor leszünk képesek a Teremtő tudományát, a Kabbala tudományát felfedezni.

Azonban mindez a Teremtőtől érkezik, és mi azt vágyainkon keresztül vagyunk képesek megszerezni. Amennyiben ezek a vágyak a megszerzés irányában mozdulnak, akkor általános, természeti tudományokat használok, mivel ezek azok a vágyak, melyekkel születtem. Azonban amennyiben vágyaim már olyanok, mint a Teremtőé, akkor felfedezem az igazságot – az Ő valódi tetteit, mindaddig, amíg hasonlatos vagyok Hozzá. Abban a mértékben amennyire hasonló vagyok Hozzá, felfedezem és megértem Tetteit, Szándékait, Vágyait és az Ő teljes Tervét és annak végrehajtását.

Mindezt saját magamon belül érzékelem, a Vele való hasonlatosságom által. Ezért van az, hogy a Kabbala tudománya lehetővé teszi számunkra, hogy láthassuk a Teremtő világát, és ezért van az, hogy ez az egyetlen valódi tudomány.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

68 queries in 0,926 seconds.