Dr. Michael Laitman

A közgazdaság célja

A közgazdaság célja, hogy az egész világot az altruisztikus globalizáció állapotába hozza, ahol minden össze van kapcsolódva, mint egy családon belül. A család néhány tagja kicsi, mások nagyobbak, néhányan öregek, míg mások fiatalok, de mindannyian ugyanannak a rendszernek a tagjai, ahol mindenki azonos ellátásban részesül, helyzetétől függően.

Kérdés:

A modern gazdasági rendszer annak érdekében működik, hogy olyan szükségleteket elégítsen ki, melyek nem igazán szükségszerűek. Ez igazából egy olyan rendszer, mely újabb és újabb szükségleteket termel ki, hogy az emberek egyre több pénzt keressenek amire nincs szükségük, amivel olyan dolgokat vásárolhatnak melyekre nincs szükségük, mely dolgok nélkül tökéletesen ellennének. Támogatja azokat, akik csökkenteni akarják ezeket a szükségleteket?

Válaszom:

Természetesen. A személy mely spirituális fejlődésén dolgozik valóban kielégültnek érzi magát, és számára a materiális szint csak arra szolgál, hogy támogassa korporeális létezését. Így a személy elválasztja magát fizikai testétől, állati részétől, és soha nem fogyaszt többet, mint amennyire szervezetének szüksége van. Folyamatosan a spirituális szinten mozog, mely a létezés állati szintje felett helyezkedik el, és ennél fogva erőltetés nélkül testének biztosítja pont azt a mennyiséget, melyre túlélésére szüksége van. Amikor az ipar, a kereskedelem és más rendszerek tovább fejlődnek ennek a megközelítésnek alapján, akkor azok újra lesznek szervezve annak érdekében, hogy képesek legyenek az emberek szükségleteit fedezni.

Kérdés:

De mi az alapvető szükséglet, és mi nem számít annak?

Válaszom:

Ezt a spirituális szükséglet és materiális szükséglet aránya határozza meg. Ez azt jelenti, hogy a személy spirituális szintjétől függ, és ez oktatásának következménye.

Az embereknek kell szabályoznia mi is igazán szükségszerű. Ennél fogva a pozitív változások csakis a megfelelő oktatás útján valósulhatnak meg.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,140 seconds.