Dr. Michael Laitman

Miért kell társadalmon belül élnünk?

Mit tudunk magunkról? Azt tudjuk, hogy egy olyan valóságban létezünk, melyet “világunk”-nak hívunk, hogy ebbe beleszülettünk, generációról generációra. És ez a világ folyamatosan halad előre, mivel az ember fejlődik, azaz okosabb, önzőbb lesz, és egyre több mindenre vágyik.

Ez a módja ahogy előre haladtunk, minden egyes ember élete folyamán, és egyik generáció a másik után. A Természet többi alkotóelemével ellenkezőleg (a kövületi, növényi, és állati szintek) az emberiség állandóan fejlődik. Ez azt jelenti, hogy a vágyunk fejlődik és arra késztet minket, hogy javítsunk körülményeinken és életünkön, beleértve az oktatást, kultúrát, tudományokat, technológiát és minden mást.

De az ember önmagában soha nem képes magának olyan életet biztosítani, melyet szeretne, és ez az oka annak, hogy társadalmon belül élünk, hogy egységre léphessünk, és hasznot hajtsunk egymásból. És láthatjuk, hogy a történelem folyamán a társadalom szerkezete, és szerveződése sokszor megváltozott.

Így egész életünk a következő döntés körül forog: “mennyit adjunk annak érdekében, hogy annyit kaphassak, amennyit akarok?”. Más szóval: hogyan vagyunk képesek olyan kapcsolatokat létrehozni az adakozó és megszerző között, hogy mindenki jól járjon.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,621 seconds.