Dr. Michael Laitman

Az egész Univerzum a Felső Energia szikrájából származik

Kérdés:

Jelenleg a Nagy Durranás elmélet a legelfogadottabb fizikai magyarázat arra, hogyan keletkezett az Univerzum. Mit mond a Kabbala minderről?

Válaszom:

A múltban azt tanultuk, hogy az Univerzum az végtelen és örökkévaló. Ma azonban ez a válasz már naívnak és elégtelennek tűnik, mivel hogyan képes valaki, aki még nem ismerte meg ezeket a koncepciókat beszélni róluk?

A Kabbala elfogadja azt a megállapítást, hogy az Univerzum egy robbanás eredményeképpen született, avagy a Felső Energiának a mi világunkba, a teremtés legalacsonyabb szintjére történt behatolásával. A Felső Energia szikrája hozta létre az összes anyagot, energiát és infomációt világunkban, mely utána tovább fejlődött.

A Kabbala tudományában tanulunk arról, hogy a Felső Szint szikrája hogyan képes az Alsó Szintre behatolni. Ezt a teremtés aktusának hívjuk, azaz a semmiből történő létezés megjelenésének. Ez az ahogy a következő, alsóbb szintű állapot megszületik.

És ugyanez a folyamat mely az Univerzumot – a világok legalacsonyabbját – létrehozta. Azonban képtelenek vagyunk megérteni hogyan képes egyetlen szikra a Felső Energiából mindent létrehozni. Az emberek képesek voltak azt “megsaccolni”, hogy ez így történt, mivel az ötlet “Istentől” származik, avagy “Felülről” érkezett hozzájuk, még akkor is, ha ez ellenkezik értelmünkkel és feltételezéseinkkel. Mindez legalább annyira “nevetséges”, mint a végtelen és örökkévaló Univerzum ötlete. Mi egyszerűen csak feltételezzük azt, ahová a tényeink vezetnek minket.

A Kabbala egyetért a fenti teóriával, bár a tudomány mindazt paradoxnak tekinti.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,626 seconds.