Dr. Michael Laitman

A hatodik érzékszerv fizikája

Kérdés:

Annak érdekében, hogy érezzük a spirituális világot, ki kell fejlesztenünk egy hatodik érzékszervet, amelyik nem tartozik a fizikai testhez. Hogyan működik ez?

Válaszom:

Mindent, amit érzékelünk az érzészerveink fognak fel, áttranszformálódnak elektromos vagy kémiai folyamattáaz agyban, összehasonlítva azzal, ami a memóriában van, kiválogatva és prezentálva a tudatnak egy készre alakított kép vagy koncepció formájában.

Fogalmaink két komponensből tevődnek össze,  „Én” és „amit Én érzékelek” Továbbá minden a vágyban jelenik meg.   Mindenkép a vágy a világ anyaga.

A vágy maga nem létezik a test sejtjeiben. Csak a reakciójukatmérhatem a vágyaimra és testen belüli intenciómra. Mérhetem az elektromos és kémiai reakcióját a testnek, de csak a test reakciját mérem ily módón, nem azt, hogy mi történik a vágyban

Nincs semmi, amivel érezni vagy mérni tudom a végyat magát. Tételezzük fel , hogy iszom, érzem az ízét, az illatát, és ezt élvezem. Mérhetjük a test különböző reakcióit erre az ivásra. De minden esetben ez a reakció mérése lesz és nem a végyé.

Ezért minden vágy virtuális, az anyagi és a spirituális világban egyaránt. A vágy akár egoista, akár altruista nem létezik az anyagban.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,697 seconds.