Dr. Michael Laitman

Minden a mi Reshimotunk (Spirituális génünk) mentén történik.

A materiális világban az anya tudja, mikor van a babájának az etetési ideje. De amikor eljön a spirituális felemelkedés, a babának (aki az a személy, aki a kabbalistává válás kezdeti állapotában van)magának kell kérnie az anyját, hogy adjon enni. Tudnia kell, hogy hogyan forduljon a Felső fényhez, annak érdekében, hogy felemelje magát Hozzája, így töltve fel magát Fénnyel.

Minden  az alsóbb lény ( a személy) vágyának irányában történik, hogy hasonlóvá váljon a Felső Lényhez (a Teremtő). A spirituális világban  minden tevékenység  a  Rashimot (információs rekordok, amelyek meghatározzák a szóbanforgó lény állapotát) által történik, a mi beleszólásunk nélkül, vagy általunk történik közölve vágyainkat a Reshimottal, hogy kijavítsa őket. Azt lehet mondani, hogy a korrekció hozzáadjuk könyörgésünket és kifogásainkat.

Nem kell ezt mesterségesen kérnünk. Az nem segít. Ha az ember vágya megérett, akkor a befolyását bocsájtja a Fény Korrekciójára

A Felső  Partzuf ( a Teremtő) az abszolút nyugalom állapotában van, és soha nem változik. Csak a mi belső Reshimotunk (az állapotunk adatai) megy át változáson. Ezért érezzük azt, hogy egy változó világban élünk, de valójában a mi belső változásunk relatív a változatlan háttérhez,  ami a Fehér Fény, a Teremtő.

Reshimot ami akaratunkon kívül ébred fel bennünk, nem visz előre a spirituális világba. Mi egyszerűen egy helyben járunk, egészen addig, amíg az ismétlődő szenvedések nem tesznek okosabbá, és nem kényszerítenek arra, hogy a spirituális fejlődés felé vessük szemünket.. A problémánkat a Reshimot okozza, amely természetesen fejlődik ki.

Mindazonáltal, ha te csatlakozol egy társasághoz, amely el van kötelezve a spirituális fejlődésnek, akkor te Reshimotot kapsz tőle, amely más lelkekkel való kapcsolatodból érkezik. Te ezt a Reshimot a saját erőfeszítéseid árán kapod meg, és ez a Reshimot, amit ki kell  javítani neked, hogy feltárd a Felső Világot. Hogyan?  Fel kell nevelned a korrekcióhoz szükséges imádságaid segítségével

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,135 seconds.