Dr. Michael Laitman

A gyökerek és ágak szerkezetű nyelv tanítása.

Kérdés:

A személy kötődik-e a spirituális gyökerekhez a tanulmányai során?

Válaszom:

A tanulmányai során az ember sok dologhoz kötödik az eszével. De ez nem tartozk a spirituális  kötödéshez. A spirituális gyökerekhez kötődni annyit jelent, mint elérni az adakozás(önátadás) minőségét. Ez nem tudás, hanem a kijavított új minőség elfogadása.

Pillanatnyilag 613 materiális vágyam van. Ha átfordítom őket spirituális vágyba, az adakozás (önátadás) 613 vágyába. , ez azt jelenti, hogy kötődöm spirituális gyökereimhez. Kötődöm ahhoz,  amit adakozok (magamból átadok), ahelyett, hogy amit kapok.

A Felső Világ nekem kijavított tulajdonságaiban mutatkozik meg. A spirituális gyökerek a tulajdobságaim, pont most, miközben ezt a világot nézem, érzékelem saját egomat, ami az a kép, ami bennem létezik. A tulajdonságaim kombinációja, és az egységesítés közöttük, ez az  amit  evilágnak hívok.

Az én belső sémámban, sok kapcsolat van, jelzések és benyomások, ezt mind az én világomnak hívom. Amikor ez a séma elkezd működni az adakozás (önátadás) elve mentén, elérve a legelső fokot az összes elemeiben, akkor ez fogja azt jelenteni, hogy elértem a spirituális gyökereket.

A kapcsolatok az előző állapotaim között, amikor a világot a materiális sémámon belül fogtam fel , és amelyeket csak az elfogadás kedvéért egyesítettem,  és a séma, amelyik az adakozási (önátadási) program mentén egyesítettem, és amit az ágak nyelnének nevezek.. Ennek a nyelvnek  hatására kezdtem megérteni, hogy a Teremtő hogyan teremtette  a spirituális szintet és a felemelkedés minden fokát.

Ahelyett, mint hogy egy sima felületen és ahelyett, hogy  egyetlen síkban történének a dolgok, rájöttem, hogy mi történik a különböző rétegek között, hogyan történik az emelkedés és a süllyedés. Ha csak egy síkot tanulmányozok, akkor csak élettelen, növényi  vagy állati lehetek ezen a síkon.

Mindazonáltal, ha tanulmányozom a különbséget a rétegek és a síkok között, fel fogom fedezni, hogyan tudok továbbra is változtatni magamon. Más szóval az ágak nyelve az eszköze az egyre magasabbra és magasabbra emelkedésnek.

Ez a  nyelv nem egy  sík felületen beszél hozzánk, mint a világ többi nyelve.  Ellenkezőleg, megmagyarázza a különbségeket ezen világ és a spirituális világ között. A kapcsolatot a gyökér és az ág között. Én nem csak tanulmányozom  a spirituális világot, hanem ezt a két világot együtt és egymás ellenére is tanulmányozom.

Ezen az úton, meg kell ismernem a teremtő akcióit. De minden esetre, a legfontosabb dolog nem a réteg, hanem ami közöttük van.  Ez segít nekem, hogy megértsem, hogyan változtathatom meg magamat., hogyan emelkedhetek mindig egyre magasabbra és magasabbra. Ez az, amit meg kell tanulnunk a Tanítótól.

(A”Kabbala lényege és bölcsessége”című leckéből)

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,134 seconds.