Dr. Michael Laitman

Szemtől szemben a szívben található ponttal

Minden személy életében legalább egyszer meg kapja a felébresztés a “szívben található pont”-on keresztül. De az emberek azt hiszik általában, hogy az üresség és rossz érzés az földi okok miatt jelentkezik bennük. A személy nem érti meg, hogy a lelke ébredezik benne, és azt követeli, hogy kifejlődhessen.

A legtöbb ember nem figyel oda ezekre a pillanatokra, melyek különböző életciklusokban jelentkeznek. Nem értik meg, hogy ezek a pillanatok arra sürgetik őket, hogy kezdjék el kifejleszteni lelküket. Ahelyett azt hiszik, hogy a problémákat valami egyszerű földi ok okozta, és nem valami felsőbb, magasröptű cél.

Azonban amikor már sok alkalommal kaptunk hasonló ébresztéseket, a személy elkezdi megérteni miért is érzi rosszul magát. Ezt a felfedezést hívjuk a gonosz felfedezésének. A személy megérti, hogy nem azért érzi rosszul magát mert üres, hanem mivel hazudik, és nem ismeri az igazságot. Ezt olyan erősen kezdi el érezni, hogy most már hajlandó meghallgatni az igazságot, bármilyen keserű is az.

És akkor kész arra, hogy elviselje a beteljesülés hiányát, és inkább azt választja, hogy megszorítsa önzőségét annak érdekében, hogy közelebb kerülhessen az igazsághoz. A személynek meg kell értenie, hogy amikor a nehéz kérdések elkezdik őt üldözni, amikor elméje nehézzé válik, és erőtlennek érzi magát, mindaz a kezdete annak, hogy lelke megjelenik. Ebben a pillanatban nincs más választása, mint hogy tovább fejlessze lelkét, mivel másképpen csak megnyújtja szenvedését.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.