Dr. Michael Laitman

A gyerek azt kérdezi, mi szükségünk van egoizmusra?

Kérdés:

Miért adott egoizmust számunkra a Teremtő, ha egyesülnünk kell, és akkor úgyis kikerülünk belőle?

Válaszom:

Az emberek úgy tapasztalják meg a világot, he ellentétes dolgokat hasonlítanak össze, mint hideg és meleg, fekete és fehér, és így tovább. Az egyik dolgot csak a másik dolog hátterében érezhetjük. Ha minden csak fehér, vagy csak fekete lenne, semmit sem éreznénk. Nekünk mindig szükségünk van kontrasztra,  pl a különböző színek,  érzetek és helyek között. Amit mi érzünk, az a különbözőség a dolgok között, nem maga a dolog.

The Creator is the pure quality of bestowal. However, I cannot feel this quality of bestowal unless I am opposite to it. Then I will have two “inhabitants” living inside me: a monster named the Evil Inclination, and opposite to it – the beautiful Creator, the Good Inclination. The inner opposition between them will enable me to differentiate one from the other.

A Teremtő az adakozás tiszta minősége. Mindamellett, csak akkor érezhetem ennek az adakozásnak a tényét, ha az ellentétes oldalon vagyok. És akkor bennem két lakó fog lakni, egy szörnyeteg, amit az Ördögi Létnek  nevezünk, és ellenkezője a szépséges Teremtő, az Isteni Lét. Az hogy a bensőmben ellenkező oldalon vannak, teszi lehetővé nekem, hogy az egyiket megkülönböztessem a másiktól

Mielőtt felfedezem az ördögi létet magamban, ennek a világnak csak egy vékony szeletét érzem., ez a lehető legkisebb érzés. De feltárva ezt a létet, a Teremtőt is felfedezhetem, aki szemben áll az én egoizmusommal.

Ez az amiért szükségünk van az egoizmusra, hogy segítségünkre legyen a túlsó oldalról. Miután ő épp ellentettje a  Teremtőnek, segít abban, hogy figyeljük  és felfogjuk Őt

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.