Dr. Michael Laitman

A spirituális haladáshoz állandó gyorsulásra van szükséged és nem állandó sebességre.

Kérdés:

Miért van az írva, hogy az erőfeszítés  az valami, ami túl van a normálison?

Válaszom:

Ami a spirituális munkát illeti, mi mindig gyorsulásról beszélünk és nem sebességről. Ez egy jól ismert relativitás elv, hogyha egy tárgy állandó sebességgel mozog, akkor azt úgy tekinthetjük, mintha egyáltalán nem mozogna. Hogyha a helyzetét máshoz viszonyítva nézed, akkor lehet, hogy mozog, de hozzád viszonyítva mozdulatlan. És a Kabbalában minden változást a személyhez magához viszonyítva mérünk.

Ezért, ha a szokásnak megfelelően és konstans módon végezzük szokásos tevékenységeinket, és ha ezek nem kívánnak minden pillanatban új erőfeszítést , akkor mi egyáltalán nem változunk. Ha nem teszek erőfeszítést, akkor nem fogok felemelkedni a következő szintre, és ez azt jelenti, hogy nem teszek semmiféle spirituális előrehaladást.

Ezért, leellenőrizheted előrehaladásodat, a tevékenységek hiányzása ellenére, azon erőfeszítések összegyűjtésével, amiket korrekcióra, feltétel nélküli adakozásra, egyesítésre és tanulmányozásra fordítottál. Amit ellenőrizned kell az az, hogy mit adtál hozzá ahhoz, amid tegnap volt!

Meg kell szoknod, hogy állandóan növeld az erőfeszítéseidet. Hozzá  kell szoknod egy állandó gyorsuláshoz. Amire szükségünk van, az állandó gyorsulás és nem állandó sebesség. Ennek szokássá kell válnia.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,111 seconds.