Dr. Michael Laitman

A vendég és a vendéglátó története a spirituális világról tanít minket.

Kérdés:

Mi  változik ha az egyikből a  spirituális világba jutunk?

Válaszom:

A változás a vágyban van és az erőben, ami írányítja, az értékelő rendszerben, ami az Adakozóhoz viszonyítva megmutatja, hogy Ő milyen fontos. Ez határoz meg mindent

The only thing that exists in the whole universe is the desire to enjoy, which can follow two principles: its personal benefit or the benefit of the Giver. It’s like in the example of the guest and the host, where the guest’s state is called Beria, Atzilut, Yetzira or Assiya depending on the guest’s reaction to the Host. For example:

Az egyetlen dolog, ami létezik az egész univerzumban, az élvezet iránti vágy, ami két elvet követhet: a személyes haszon és az Adakozó haszna. Ez hasonló, mint a példában a vendég és vendéglátó, ahol  a vendég állapota Beria, Atzilut, Yetzira vagy Assiya, ami a vendégnek a vendéglátóvaló viselkedésétől függ.

Például:

Ha ő az Assiya világában van,akkor elfogyaqsztja az összes ételt;

Ha a  Yetzira világában van, akkor kételkedik, hogy kell –e ennie, és mennyit kell ennie?

Ha a Beria világában van, akkor számítást végez, tudaja, hogy nem fog hibát csinálni, és megmutatja a vendéglátónak. Hogy élvezetet okoz neki.

Ha az Arzilut világában van, akkor elfogyaszt mindent, mint az Assiya világában, de tudja, hogy ezt csak a vendéglátó kedvéért teszi, Mindenek felett ő egyesült a másikkal, egész addig, amíg nem lesz különbség közöttük.

És mindez a személy belső állapotáról szól

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,150 seconds.