Dr. Michael Laitman

A teremtés az a vágyunk, hogy a Teremtőhöz hasonlóak lehessünk.

Kérdés:

Mi olyan speciális a Direkt Fény negyedik(Bina Dalet) állapotában, hogy teremtésnek hívjuk őt.

Válaszom:

Felfogja a teljes Fényt, amelyik jelen van az első állapotban, de ezen túl van egy nagyon fontos hozadéka. Nemcsak a Fényt akarja felfogni, hanem a  Teremtő valódi állapotát is meg akarja ragadni. Hasonlóvá szeretne válni hozzá, a  Fény élvezéséhez még az Adakozói állapotot is hozzáadva.

Ezt egy példabeszéden keresztül érthetjük meg, amelyben egy gazdag ember találkozik egy koldussal, és rájönnek, hogy gyerekkori barátok voltak. A gazdag ekkor meghívja az otthonába, felöltözteti a legjobb ruhába,  a legjobb ételeket adja neki, és az otthonában akarja  tartani örökre, és meg akar  adni bármit,amit ő valószínűleg  megkívánhat.

Mindazonáltal a barátja szomorú. Amikor a vendéglátó megkérdezi, „Mit tehetek még érted?”, a másik azt feleli. „ Nem akarom olyannak érezni magamat, aki csak kap. Olyannak akarom érezni magamat, mint te”. És ez az, amit a gazdag ember nem tud nyújtani neki, akkor sem, ha mindent megad szegény barátjának.

Ezért az, hogy a teremtés negyedik állapota abban az állapotban van, hogy nem független, elhatározza, hogy abbahagyja a Fény megszerzését, és egy olyan akciót hajt végre, amit Tzimutzum Alef-ek , az Első Korlátnak hívunk. És ezért elvágja magát a Teremtőtől, és függetlenné válik.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.