Dr. Michael Laitman

A Zohár könyve képes minket a Felső Világba vezetni

A Kabbala tudománya azt mondja nekünk, hogy 5 világ választ el minket a Felső Erőtől. Azok egymás alatt helyezkednek el, ahol minden ami a felsőbb világokban létezik az leereszkedik és tökéletesen átmásolódik az alatta levő világokba egészen a legalacsonyabb világba – a mi világunkba.

A világok közötti különbségek nem részleteikben találhatóak, hanem a világok alapanyagában. Minél magasabb egy világ, annál spirituálisabb annak alapanyaga. Minél alacsonyabb egy világ, annál korporeálisabb (megszerző, önző) az alapanyaga.

Mivel a világokban található részletek megegyeznek, azáltal, hogy azokat egymáshoz hasonlítjuk elképzelhetjük alapanyagaik, vagy vágyaik közötti különbségüket, és arra kell vágynunk, hogy ezek a változások velünk történjenek meg. A Zohár könyve különleges mivel az a spirituális világ mi világunkba történő bevetülését képes előidézni. Nekünk a mi világunkkal kapcsolatos történetet mesél el, és azzal párhuzamosan bemutatja nekünk ennek a világnak a forrását a Felső Világban. Ezen túlmenőleg mindezt nagy részletességgel festi le, képessé téve minket arra, hogy belépjünk abba képbe mely leírja hogyan helyezkedik el az egyik világ a másik felett.

Ezáltal mi két világ között találjuk magunkat: aközött, hogy képesek vagyunk megérteni a mi világunkkal kapcsolatos történetet, és a felső világ között melyet megpróbálunk elképzelni. A két kép közötti különbség az, hogy a mi világunk képei azok vizuálisak, azokat mi látjuk, felfogjuk és megértjük. Azonban a spirituális világban a képek minőségiek, azok tulajdonságokat, erőket, vágyakat és szándékokat jelképeznek.

Amennyiben a személy állandóan e közé a két világ közé helyezi magát, akkor még ha nem is ismeri fel a Felső Világot, és nincs meg számára a spirituális érzékszerve, hogy azt felfogja, ennek ellenére azáltal, hogy állandóan megpróbálja a spirituális világot elképzelni ehelyett a világ helyett, elkezdi a felfedezést megérezni. Ily módon egyre közelebb kerül ahhoz, hogy megszülessen a spirituális világba.

Ez az ami a Zohár könyvét speciálissá teszi. Néha vonzza a személyt, néha pedig eltaszítja őt: és ezeken a változó mozgásokon keresztül egyre közelebb viszi őt a spirituális világhoz, vagy a következő spirituális szinthez maga fölött.

Amennyiben a személy már a spirituális szinten van és még magasabbra akar emelkedni, akkor ez a spciális könyv végrehajtja ugyanezeket a tetteket rajta. Ez a spirituális létra mind a 125 fokán keresztül működik.

Ennél fogva, amikor olvassuk vagy hallgatjuk a Zohár könyvét, minden egyes szó vagy tett mögött amit a könyv leír, meg kell próbálnunk elképzelni a megfelelő koncepcióját: “mi lehet mindez a magasabb szinten?”

Ezek az erőfeszítések képessé tesznek minket arra, hogy érezzük a Felső Világot. A megértés az érzés után érkezik majd. Most a magasabb érzékelés elkezd kialakulni bennünk, párhuzamosan minden testi érzékszervünkkel. Ez az, ahogy az egyik világból a másikba átlépünk.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,613 seconds.