Dr. Michael Laitman

Mi a spirituális felszabadulás idejében élünk

A mi időszakunk a spirituális felszabadulás ideje az önzőség alól, egy olyan kor, amikor a Teremtő megjelenik számunkra. Úgy kell viselkednünk, mintha a felszabadulás bármelyik pillanatban bekövetkezhetne, mivel teljesen mindegy milyen messzire a jövőbe tervezzük ezt az eseményt, a spirituális cselekmények mindig spontán történnek meg.

Az Egyiptomból való kivonulás előtt senki nem hitte, hogy az lehetséges lesz. A Teremtő hirtelen azt mondta: “Ma éjjel fog megtörténni!” És azonnal sötétségbe kerülünk, és rohannunk kell.

Az “Egyiptomi sötétség” az egy minőségi koncepció, mely a Teremtő hiányát szimbolizálja, semmi köze a fizikai szenvedéshez. A fizikai fájdalom és szenvedés csak előjelként szolgál, hogy felébresszen minket önző versengésünkből és szenvelgésünkből, és felemelje gondolatainkat materiális életünk fölé.

De képes a szenvedés valóban felébreszteni az emberi lényt bennünk, és képes velünk megértetni mi is történik velünk, és sorsunk hova vezet minket? A tény az, hogy a Kabbalára van ahhoz szükségünk, hogy elérjük ennek realizálását. Enélkül évtizedekig szenvedhetünk tovább mielőtt megértenénk problémáink valódi okát és célját. Ezért van az, hogy a Kabbala terjesztése ilyen fontos.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,171 seconds.