Dr. Michael Laitman

Mi vagyok képes adakozni, mikor és kinek?

Kérdés:

Állandóan azt mondogatjuk, hogy a Kabbalában meg kell tanuljuk az adakozást. De mit vagyok képes adakozni, hol és kinek?

Válaszom:

Mit is adakozzunk? Bármit amire a barátainknak szüksége van! Mikor? Azonnal! (Végül is amikor szeretünk valakit, ki akarjuk elégíteni annak vágyait azonnal) Kinek? Mindenkinek!

Ha képesek vagyunk magunkból kilépni, akkor azok a különbségek, hogy kinek is adakozzunk eltűnnek. Akár az egy barát, vagy a Teremtő, vagy az egész emberiség, önzőségünkön kívül ez egy és ugyanaz.

Báál HaSzulam ezt írja “Az Istenség felfedezése” című írás 15. pontjában:

“Ez valóban azért van, mert annak a személynek a szempontjából, aki még mindig a teremtés természetén belül van, nincs különbség a Teremtő iránti szeretet, és a felebarát iránti szeretet között. Mindez azért van, mert bármi ami nem önmaga, az nem valóságos számára…

Ennél fogva azt határozzuk meg számára, hogy a felebarát szeretete, mivel ez a cél közelebb van, és hamarabb nyilvánvalóvá válik, mivel az bolond-biztos, és nehézkes.”

Ebből az következik, hogy annak a tesztelése, hogy mennyire szeretjük felebarátunkat az egy biztos módja annak, hogy megelőzzük a hibákat a Teremtő felé vezető úton.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,634 seconds.