Dr. Michael Laitman

Az emberi szint kutatása csak a Felsőbb Szintről lehetséges.

Mint minden más tudomány a Kabbala is azt tanulmányozza, hogy mi történik egy adott témában. Mindazonáltal ez esetben van ennek számos speciális tulajdonsága:

Szemben más korporális tudománnyal, amik olyan anyagot tanulmányoznak ( A kapni akarás manifesztációja), ahol az  egészet mi saját magunk vagy adott eszközökön keresztül érezzük A Kabbala olyan anyagot tanulmányoz, amit mi nem érzünk.( a feltétel nélküli adakozás vágya)

A Kabbala megengedi nekünk, hogy az anyagot, amiben létezünk „kívülről” tanulmányozzuk., spirituális szempontból. Ez ugyanaz a pont, ami a teljes anyagot teremtette, mind spirituálisan (adakozási vágy), mind korporálian(kapni akarás)

Amikor ezen világonk tudományaiban kutatunk, mi is létezünk ebben a világban, az anyagán belül,(kapni akarás) Azaz mi többnyire ezt a világot vizsgáljuk, és erre alapulva vonunk le következtetéseket. Mi tanulmányozzuk az élő , a vegtatív és az élettelen szinteket, az emberi lét perspektívájából nézve. A Kabbala lehetővé teszi, hogy egy magasabb szintre emelkedjünk, a Fény szintjére. (adakozási vágy).és hogy a mi materiális létünket innen felülről figyeljük meg. Az emberi szintet másképpen nem vizsgálhatjuk, mint a Kabbala módszerével.

A Kabbala tudománya lehetővé teszi, hogy kifejlesszünk egy új érzéket, „a szívbeli pontot”, ami bennünk létezik Bár ez az érzék az univerzum egy részét fogja fel, ami most rejtve van előttünk  — a rendszert, ami irányít minket és az egész világot. Mi szintén képesek leszünk vezérelni az állapotunkat ezen rendszeren keresztül, fentről lefelé.

Az irányítási rendszer adoptálása lehetővé teszi, hogy átkapcsoljuk észlelésünket   az adakozás rendszerének észlelésébe. Tehát nem leszünk kötve a tér és idő korlátaihoz többé, és érezni fogjuk az időn és téren, életen és halálon  túli létezést.

ford: ft

lekt:KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.