Dr. Michael Laitman

Itt az idő, hogy levegyük a szemfedőt az emberiség szemeiről

Kérdés:

Miért kötik össze az emberek a parancsolatokat a fizikai test korreckciójával?

Válaszom:

Természetesen mi nem korrigáljuk kezeinket lábainkat. Mi a “tárgy testéről”, azaz a lélekről, a vágyról, vagy a lélek egy részéről beszélünk, egyéni vágyakról szólva. A lélek vágyai és a fizikai test vágyai közötti különbség az, hogy a lélek vágyai a Teremtővel hasonló tulajdonságokkal lettek teremtve – hogy magunkat a megszerzés helyett az adakozás érdekében használjuk fel.

A fizikai testnek ehhez semmi köze nincsen. Kaphatunk szervátültetéseket, eltávolíthatunk testrészeket, szerveket, és adhatunk vérátömlesztést. A kórházak nem ellenőrzik le a donorokat azzal kapcsolatban, hogy azok “igazak”-e, és lehetséges szerveket, vagy vért kapni egy nem “igaz” személytől. Minden a spirituális test és a fizikai test összekeveredéséből származó zavarokból ered, és ezért van az, hogy mindenfajta szörnyű mesék, misztikum, és vallásos horrortörténetek születtek meg.

A parancsolatok a vágyak korrekcióját írják le, és nem bármilyen a fizikai testtel kapcsolatos korrekciót. Azok a testek melyben mi létezünk csak azért szükségesek, hogy egy fizikai létezést tartsanak fenn, de amikor a mi világunk vágyai között élünk, akkor a lélek embriója jelenik meg, és képesnek kell lennünk azt a kis vágyat a Teremtő szintjére fejleszteni.

Ennél fogva a tradícióknak és vallásoknak semmi köze a lélek korrekciójához. Engedjük meg az embereknek világszerte, hogy megtartsák tradícióikat, és ugyanakkor korrigálják vágyaikat annak érdekében, hogy szerethessék felebarátaikat és magukat. Mindeközben a húsunk nem változik meg.

Semmi spirituális nem létezik mechanikus cselekedetekben. Nagyon jó, ha azok lenyugtatnak minket és egy kényelmes életmódot alakítanak ki. Csak ne hazudjunk magunknak, abban híve, hogy ezeken a cselekedeteken keresztül mi lelkünket korrigáljuk, és kiérdemeljük bejutásunkat a “következő világba”. A következő világ nem más, mint a Teremtő felfedezése. Amennyiben nem készítjük fel lelkünket erre, akkor semmink nincs, amiben a Teremtőt felfedezhetjük, mielőtt, vagy miután a fizikai testünk eltávozik.

Itt az idő, hogy eltávolítsuk a szemfedőt az emberiség szemeiről, és hogy mindenkinek segítsünk megérteni, hogy a mi teljes földi életünkben csak egy kis spirituális pont létezik, melyet “a szívben található pont”-nak nevezünk, mely a spirituális világba való bejáratunk.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 1,947 seconds.