Dr. Michael Laitman

Adakozás a példamutatás segítségével

Kérdés:

Hogyan képes az alsó szint lenullázni magát a Felsővel szemben?

Válaszom:

Kezdetben a következő spirituális szint sötétségnek tűnik nekem, amikor az valójában az adakozás egy magasabb szintje. Mivel én képtelen vagyok ahhoz a szinthez megfelelően viszonyulni, azáltal az számomra a sötétség érzetét kelti, ürességet és a depresszió érzetét.

Én képes vagyok önzőségemet (magamat) lenullázni, de csakis a Felső Szint segítségével. Annak érdekében, hogy ezt megtegyem, a csoporthoz kell fordulnom, és tűlük kell megkapnom a cél fontosságát a Felső Szinthez, az adakozáshoz való kapcsolat irányában. És akkor készen állok arra, hogy kéréssel forduljak a Felső Szinthez, azt kérve, hogy Az adja meg számomra a cél fontosságát, hogy a cél fontossága magasabb rendűvé váljon számomra, mint a megszerzés. Ilyen módon készen állok, hogy egyet értsek a Felső Szinttel, és magamat lenullázzam Előtte.

A kérésemnek megfelelően a Felső Szint megnyílik előttem, és megmutatja nekem az adakozás nagyságát olyan mértékben, hogy én képessé válok az adakozásra – egyenlővé válok Vele, és felemelkedek az Ő szintjére. Összeolvadok a Felső Szinttel, megszerezve Tőle az új megértést. Ekkor történik meg, hogy a második szintre emelkedek, és elkezdek önállóan cselekedni.

Ez egy általánosan elfogadott módszere az oktatásnak, ahol az idősebb tanuló példát mutat nekem, kezébe veszi kezemet, és rajzol egy képet – és utána én magam is megrajzolom ugyanazt a képet.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,142 seconds.