Dr. Michael Laitman

A spirituális létra, melyen bárki képes felkapaszkodni

Fontos annak megértése, milyen hatalmas munkát végzett Báál HaSzulam, amikor felfedte a Kabbala tudományát. Amennyiben nem tette volna mindezt meg, lehetetlen volna a tömegek számára, hogy elérjék a spiritualitást.

Az egyszerű emberek nem rendelkeznek kivételes lelkekkel, mint a kiválasztott Kabbalisták, és nem lennének képesek előre haladni, ha nem rendelkeznénk a Báál HaSzulam által felfedezett módszerrel. Ez a módszer képes a mi világunkban található alsó ágakat a spirituális világban található gyökerekkel összekötni, a létra utolsó fokát a legelsővel összekapcsolni. Sőt mi több igazából azt tanítja meg nekünk, hogyan kapaszkodhatunk fel a következő fokra.

Amikor a személy belép a spiritualitásba, és elkezd a létrán felmászni lelke elkezdi őt segíteni az előrejutásban. De mit tegyen a személy akinek még nincsen lelke? Mi a helyzet ha a személy még mindig nem rendelkezik az adakozás iránti vággyal, mely képes őt a magasabb szinthez kapcsolni? Hogyan képes akkor előre haladni?

Ennek érdekében Báál HaSzulam megírta kommentárját, mely mint egy eszközül szolgál, hogy az ágakat a gyökerekhez kösse, az anyagit a spirituálishoz. Ő elmagyarázza azt, hogy jelenleg állapotunk hogyan olvad össze a felső gyökérrel a spirituális világban.

Báál HaSZualm magyarázatokat ad a pszichológia, filozófia és más tudományok szemszögéből, és közben a Tanah (a Biblia), a Talmud és a Haggada (legendák) nyelvén keresztül beszél hozzánk, de többnyire a Kabbala nyelvezetén keresztül ad nekünk magyarázatokat. Lényegében kombinálja, összekapcsolja az összes lehetséges módot, hogy elmagyarázza nekünk a spirituális világot melyet mi nem vagyunk képesek megérteni. A materiális világban található vágyunk mind a 4 szintjét felhasználja, hogy világunkról és magunkról egy portrét készítsen nekünk. Ezáltal mindent egy módszerré kapcsol össze.

Ez az ahol a nagy Kabbalista ereje rejlik. Ő a különböző szinteken nyújtott összes információt úgy “szervezi meg”, mely információt elődjeitől kapott meg az Univerzum felépítéséről, hogy azáltal minden zavart eloszlat. A mi tanulásunk ezen a szisztématikus anyagon nyugszik, mely a párhuzamus világok szintjeit mutatja be.

Ez különösen evidens a Zohár Könyvéhez írott Szulam Kommentár esetén, mely elviszi figyelmünket a nyilvánvaló koncepcióktól, és közelebb viszi őket a nem igazán nyilvánvalóhoz. De ugyanakkor megadja nekünk a lehetőséget, hogy a kettőt összekapcsoljuk, megadva a lehetőséget a haladásra.

A kommentár az egy segítség, mely elvezet minket a nyilvánvaló, elfogadható példáktól a bonyolultabb koncepciókhoz. Ezért van az, hogy Báál HaSzulam “A Létra”-nak nevezte el kommentárját, mivel az lehetőséget ad a személynek, hogy a létra magasabb fokaihoz hozzászokjon, és ezáltal felfelé haladjon.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,615 seconds.