Dr. Michael Laitman

Installáljuk magunk által az élet programját élettelen számítógépünkbe

Mi soha nem leszünk képesek a megfelelő tetteket véghez vinni, hacsak nem visszük a Teremtőt bele a közöttünk levő kapcsolatokba. Meg kell Tőle szerezzük az erőt és az intelligenciát a tettek végrehajtásához. Emellett a teljes folyamat alatt, elejétől a legvégéig állandóan a Teremtő felfedezését kell keressük. Ez a Kabbala tudományának a témája.

Báál HaSzulam írja a “Kabbala Todományának Lényege” című cikkében: “A Kabbala tudománya az Ő Istenségének felfedése a teremtmények számára ebben a világban.” A Teremtő az erő mely cselekszik, megadja nekünk az intelligenciát, érzéseket és vágyakat, és felkavarja anyagunkat, hogy az mozduljon. Ő kényszerít minket annak megértésére, kik vagyunk mi, és tol minket a fejlődés felé, tetteket véghez víve bennünk, vezetve minket a végső cél felé.

Az anyag önmagában csak az élvezet iránti vágy, az élettelen anyag. Mindez olyan mint egy fém számítógép, mely élettelen marad, hacsak azt nem csatolják rá az elektromos hálózatra, és amennyiben nincsen megtöltve egy operációs programmal, és adattal melyre szüksége van ahhoz, hogy azt feldolgozhassa, és eljusson végeredményéhez. Mi ugyanilyenek vagyunk: a “készülék” maga, az nem változik, ami változik az a belső töltés – a Teremtő ereje, mely beleöltözik a személybe. Mi magunk az élettelen “eszköz” vagyunk csupán, is minden a “fémanyagon” kívül – értelmünk, gondolataink, vágyaink és az összes változás ameddig a végső eredményt el nem értük – mindez a Teremtő maga, aki kitölt minket.

Ennél fogva az semmiképpen nem elég számunkra, hogy egységre lépjünk egymással mint egy mechanizmus alkotóelemei, hanem nagyon fontos, hogy a kezdetektől tudjuk: milyen program alapján és minek érdekében cselekszünk! A Teremtő nem csak a mi társunk, aki részt kap útunkban és annak eredményében. Ő igazából a teljes betljesülés, megtöltés. Mindössze annyit tehetünk, hogy kérjük Tőle, hogy fedje fel magát, Programját, tetteit és tulajdonságait mi bennünk.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,126 seconds.