Dr. Michael Laitman

Ne hagyjuk, hogy legerősebb vágyaink beteljesületlenek maradjanak

Kérdés:

Az egyik Samati cikkben azt láthatjuk, hogy amikor a személy igazából felkiált, felsír a szíve mélyéről, akkor a Teremtő meghallja imáját. Mit jelent mindez?

Válaszom:

A Teremtő csak egyetlen dolgot teremtett: a vágyat. Az összes anyag, beleértve a köveket, fákat, állatokat, embereket és csillagokat, az mind csak a létezés iránti vágy különböző szintjei.

– A kövületi szint megőrzi struktúráját és tulajdonságait,

– a növényi szint, a saját maga megőrzése mellett vágyik a fejlődésre, hasznos anyagokat magába szív, és káros anyagokat kibocsát,

– az állati szinten a vágy kielégülést követel, előre akar haladni, és utódoknak akar életet adni,

– az emberi lény fejlődését állatként kezdi (és igazából minden szintje a vágynak a legelső szintjéről kezd, minden a “porból” indul és oda jut vissza). Azonban miután állatként fejlődött, az emberi lény elkezdi az állati szintet zsugorodottnak, kicsinek érezni, a jelenlegi világ keretein belül. Akkor egy új vágy emelkedik ki, mely arra invitálja őt, hogy kilépjen keretei közül.

Ez az új vágy válik központi pontjává, ez válik a legfontosabb vággyá minden vágy közül. A mi feladatunk az, hogy felfedezzük ezt a vágyat, és felnagyítsuk azt a megfelelő környezet felhasználásával. Meg kell találjuk annak módját, hogyan teljesítsük be ezt a vágyat, megtaláljuk azt, ami értékes – a szívben található pontot, és utána azt a megfelelő ima irányába fókuszáljuk.

Az “ima” azt jelenti, hogy ezt a vágyat tegyük minden felett a legfontosabbá. Akkor az képessé válik arra, hogy a Felső Rendszert, a Teremtőt befolyásolja, és ezáltal választ kapjon. A spirituális növekedésünkkel kapcsolatos összes problémánk abból adódik, hogy ez a növekedés csak saját vágyunk hatására jön létre. Ennél fogva a személynek egy önvizsgálatot kell végeznie, hogy mit is akar igazából szíve, és a személy szívének legfontosabb vágyát a Teremtő, Bina irányába kell irányítania, ahhoz a rendszerhez, mely a spirituális növekedését irányítja.

Azonban a válasz reakció csak akkor érkezik, amennyiben a vágyam egyezik a rendszer vágyával, azon az alapelven nyugodva, hogy: “Tegyük vágyunkat olyanná, mint az Ő vágya, annak érdekében , hogy magunka olyanná tegyük, mint Ő.”

Az igazi ima a személy szívének mélyéről érkezik, a legfontosabb vágyából. Mindegyikünknek több ezer vágya van, és ez a mi problémánk. Mi szétszórjuk erőfeszítéseinket sok különböző cél irányába, és ennek eredményeképpen nem érjük el a legfontosabb dolgot életünkben. Ezáltal életünk csak elmegy mellettünk, de a legfontosabb elemek hiányoznak.

A vágyainkat arra kell fókuszáljuk, hogy az egy, legfontosabb vágyunkat megvalósítsuk. Minden másnak azt kell szolgálnia, azt fókuszba hoznia, és azt kell erősítenie. Igazából ez válik majd imává – a szívünk valódi vágyává.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

64 queries in 0,643 seconds.