Dr. Michael Laitman

A nyelvezet a Fény és a vágy interakciója alapján formálódik

A héber az egy különleges nyelv, melyet a Fény és Kelim (edények) egysége hoz létre. A Malhut egységre lép a Binával és ez hozza létre a ferde határ (Parsa) megjelenését az Alef betűjében.

A Hohma Fénye leérkezik a Malhuthoz a Hohma Szfirájából felülről, és ezt a Yud betűje jelképezi. Az a rész mely alul terjed ki hozza létre az alsó Yud-ot. És ha ott nem található fény alul, akkor a Yud helyét a Dalet veszi át. Ez az ahogy az Alef betűje formálódik.

A Dalet betűje az az ajtó két szárnyának kombinációja (Dalet ajtót jelent héberül) – azok az ajtószárnyak melyek lezárják illetve megnyitják a Rechem-et (anyaméh a spirituális Parcufban). A horizontális szárny a Hasszadim Fényének a kiterjedése, míg a függőleges szárnya a Hohma Fényét jelképezi.

A Sin betűje a három vonalat jelképezi. Az Ari elmagyarázza a betűk feletti koronák számait és alakzatait, melyek minden betű fölé szükségesek. A teljes TANTA (Taamin, Nekudot, Tagin, Otiyot) – Fények, pontok, koronák és betűk a betűk fölött – azok a Fény és Kelim (edények) közötti közvetlen kapcsolat kifejezései.

Ezért van az, hogy olyan fontos megismerni hogyan fejeződnek ki ezek a kapcsolatok. Végül is ez nem egyszerűen egy nyelv, hanem a Fények és Kli (edény) közötti kapcsolatok, melyeken az egész Univerzum nyugszik. Ennél fogva ezeket a betűket és magát a nyelvet szentnek tekintjük, mivel azok megmutatják nekünk hogyan akar a Kli hasonlóvá válni a Fényhez.

Amikor a Malhut felemelkedik a Zeir Anpinhozm és Binához, akkor egyesül velük, és ezáltal létrejön a 22 betű bemutatva a Malhut azonosságát a Felső Szfirákhoz, egészen a ZAT de Bináig, ahol Malhut megkapja a Bina tulajdonságait.

A Malhut de Malhuttól (fekete pont) felemelkedve ő elkezd visszaverni, és ezáltal megteremti a vonalat a jobb oldalon, vagyis hosszában mind magasságában mind széltében, és ezenkívül mindenfajta formákban vagy körvonalakban amikor eléri a tökéletességet.

Minden egyes szinten ahol Malhut felemelkedik hozzákapcsolódik a Binához, és magára vonja egységüket. Ez az ahogy a betűk formálódnak.

A kineszkóp ugyanezen az elven működik. Az egy eltaszító rendszert tartalmaz: plusz és mínusz a függőleges irányban, és plusz és mínusz a vízszintes irányban, és középen egy elektromos sugárral mely abba az irányba mozdul mely irányba ezek a pluszok és mínuszok vonzzák azt. Ahogy az mozog, mindenfajta formákat rajzol. Idővel ezek a szekvenciában létrejövő formák egymásra fekszenek, és egymásba öltöznek.

hasonlóan a két pár erő együttes erejének köszönhetően (potenciálok), a Hasszadim (jobb és bal), és Hohma (alul és felül) a pont kirajzolódik balról jobbra és felülről lefelé, azáltal különböző betűket formázva. Ezek a formák egymásba öltöznek, és a betűk egy olyan sorrendet képeznek melyet ABC-nek nevezünk.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.